• Fraktfritt inom Sverige!

0 Varukorg

Dermalogica Daily Resurfacer

Dermalogica Daily Microfoliant

Dermalogica Multivitamin Thermafoliant

Dermalogica Daily Superfoliant

 

Varför använda peeling?

Vår hy bildar miljontals nya celler varje dag, vilket också gör att de gamla och döda avlägsnas. De nya hudcellerna bildas i överhudens understa lager. De gamla ”vandrar” mot ytan och blir hårdare. De ramlar vanligtvis av på naturlig väg men det kan ta lång tid, så därför behöver vi hjälpa den på traven med peeling. Risken är annars att huden tappar sin lyster, ser torr och livlös ut samtidigt som de döda hudcellerna kan täppa igen porer. Att peela är viktigt eftersom det också hjälper huden att enklare ta upp produkter som du använder efteråt och dess verkan förstärks.

Hur ofta ska man peela?

Hur ofta du bör peela har ofta att göra med vilken hudtyp du har, men även på vilken peelingprodukt du använder.

Fet hy 

2-3 gånger i veckan är att rekommendera. Det förhindrar att döda hudceller täpper igen porerna. Viktigt är att inte använda en för grovkornig variant, då det kan riva hål på akne/utslag och skada huden.

Känslig hy 

Om du har känslig hy så klarar du inte starka produkter, vilket gör att även peelingen bör vara mildare. Det räcker ofta att du peelar 1 gång i veckan.

Åldrande hy 

Hos personer med äldre hy så går cellförnyelsen långsammare. När vi är unga så förnyas våra celler mer än dubbelt så snabbt som i medelåldern och omkring 5-7 gånger så snabbt som när vi är äldre. En peeling hjälper processen på vägen. Peelingen bör ske 2-3 gånger i veckan.

Normal hy 

Om du har en hy som inte har några direkta problem är det ändå bra att peela för att hålla den fräsch och för att förebygga eventuella hudproblem. Peeling 2 gånger i veckan är att föredra. Viktigt att tänka på är att inte peela huden för ofta! Det kan istället ta skada på huden, så är du osäker på vilken hudtyp som du har så är det bättre att peela mer sällan. Hur snabbt du får resultat beror lite på vilken peeling du använder, men du bör få en jämnare och vackrare hud med mer lyster efter bara några gånger. De allra flesta peelingarna ger synliga resultat redan vid första användningen!Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, och jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får ni läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära er något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA ANSIKTSVATTEN? 

Ett ansiktsvatten använder du efter rengöring för att återställa pH-balansen i huden och för att förbereda huden för kommande produkter. En fuktad hud har nämligen bättre förmåga att tillgodogöra sig efterföljande serum och creme, därför är ett ansiktsvatten en viktig nyckel i din hudvårdsrutin. Att använda en toner i sin hudvårdsrutin är alltså ett väldigt bra komplement, oavsett vilken hudtyp man har.  Dermalogicas ansiktsvatten har ett flertal funktioner. Nedan är ett par av dem:

TORR ELLER KÄNSLIG HUD

Multi-Active Toner är bra för en fuktfattig eller torr hud. Även den som har en fet hud, eller som tampas med acne kan bli fuktfattig. Multi-Active Toner kan alltså användas av alla som behöver tillföra fukt till huden. Utöver att ge en ordentlig fuktdusch slätar Multi-Active Toner ut och lugnar huden. Den fungerar även utmärkt att använda under dagen, över smink.

UltraCalming Mist är ett perfekt ansiktsvatten för den som upplever en känslighet. Den lugnar omedelbart och återfuktar huden, så att den inte känns lika stram och irriterad längre.

 

ANTIAGE ELLER TONÅRING 

Antioxidant Hydramist är förutom fuktgivande även en riktig antioxidant-bomb. Som omedelbart resultat har den även en flash-firming-effekt! Antioxidanterna skyddar sedan huden mot fria radikaler, som orsakar nedbrytning av kollagen.

Micro-Pore Mist är ansiktsvattnet för tonåringen. Det löser upp tilltäpptheter av döda hudceller och talg med hjälp av salicylsyra och hjälper hudytan att hålla sig matt under dagen. Den lugnar även huden och motverkar uppkomsten av nya blemmor. Dessutom kan den användas över bröst och rygg om du får finnar även där. Suveränt för tonåringen som lätt får finnar och orenheter!

NÄR SKA MAN ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Huvudsakligen använder du ditt ansiktsvatten efter att du rengjort huden morgon och kväll. Det avslutar rengöringsrutinen brukar man säga, genom att återställa pH-balansen i huden efter att den varit i kontakt med vatten. Huden och vattnet har nämligen olika pH-värde. Att huden har rätt pH-värde är viktigt för att hudens syraskyddsmantel ska hållas intakt. Det är nämligen hudbarriären som hjälper huden att stå emot yttre påfrestingar, föroreningar och bakterier. Dessutom avlägsnar ansiktsvattnet rester av kalk från vattnet och återfuktar huden så att den är optimalt mottaglig för efterföljande serum och/eller creme. 

 

HUR SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Dermalogicas ansiktsvatten kan sprayas över ansikte och hals. Slut ögonen och spraya från ett par decimeters avstånd. En del föredrar att spraya misten på en bomullspad, och sedan stryka den över ansiktet (inte ögonen).

 

HUR OFTA SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN? 

Använd gärna ansiktsvatten morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet! Har du en väldigt torr hud kan du använda ett ansiktsvatten istället för att tvätta ansiktet meD vatten och rengöring på morgonen. OCH – du kan även använda den under dagen för att återfukta eller balansera. Flera av dem har en behändig resestorlek som du kan fylla upp från din fullsize-flaska, och sedan ha i jackfickan eller på skrivbordet. Multi-Active Toner, UltraCalming Mist och Antioxidant Hydramist är perfekta att sparaya på under dagen, även över makeup. Jobbar du i en torr miljö eller sitter mycket framför datorn, tillför de nödvändig fukt under dagen. Antioxidant Hydramist ger en flash-firming-effekt som såklart är välkommen den med!

10%
Dermalogica Multi-Active Toner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Antioxidant Hydramist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
10%
Dermalogica Ultracalming Mist
Dermalogica Ultracalming Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips