• Fraktfritt inom Sverige!

0 Varukorg

 

Dermalogica Neck Fit Contour Serum

Elemis Pro-Collagen Neck & Decollete Balm

Maria Åkerberg Sun Lotion Spf 20

Dermalogica Protection 50 Sport Spf50

 


Tips på kräm för dekolletaget

För många upphör den dagliga hudvårdsrutinen vid käklinjen, ansiktet är återfuktat och man är därmed klar, eller? Hur många fortsätter och smörjer in den tunna, fina, huden nedanför käkpartiet? Din vanliga bodylotion är inte anpassad för den tunna huden och man bör räkna dekolletaget som en förlängning av ansiktet. Det är alltså god idé att använda samma produkter där som till ansiktet.
Att peela med hård skrubb är inte heller något man rekommenderar, då det blir alldeles för hårt och sliter mycket på huden. Använd en mild och skonsam exfoliering istället.

Ge dekolletaget ökad fasthet på 28 dagar

Det är inte försent att börja använda rätt produkter för dekolltaget, eller ge huden extra kärlek efter sommarmånaderna. Elemis Pro Collagen Neck Decollete lovar fastare hud på bara 28 dagar.
Krämen fungerar som en naturlig filler och reducerar fina linjer och rynkor samtidigt som den återfuktar och ger näring.
Kollagen finns naturligt i våra kroppar, men minskar med åldern och tillskott kan vara nödvändigt för tillföra huden mer. Algen chlorella, som denna kräm innehåller, fungerar likadant som hudens egna kollagen och ökar därmed elasticiteten vilket ger en ungdomligare hud. Övriga ingredienserna bidrar tillsammans till att din hals och dekolletage får ett jämnare utseende. Huden blir återfuktad och doftar gott av bland annat ros och cederträ.

Enklaste sättet att applicera krämen är att stryka på ett lager mitt över samt på sidorna av hals och dekolletage med tre lätt uppåtgående rörelser.

dekolletaget

Glöm aldrig SPF

Ju torrare hud du har, desto mer rynkig både känns och framställs den som. Att smörja in sig är viktigt, och framförallt med solskyddsfaktor. Att ha som rutin att smörja in sig med SPF kommer skydda din hud mot åldrande en längre tid fram än om du inte hade smörjt in dig alls.Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, och jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får ni läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära er något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA ANSIKTSVATTEN? 

Ett ansiktsvatten använder du efter rengöring för att återställa pH-balansen i huden och för att förbereda huden för kommande produkter. En fuktad hud har nämligen bättre förmåga att tillgodogöra sig efterföljande serum och creme, därför är ett ansiktsvatten en viktig nyckel i din hudvårdsrutin. Att använda en toner i sin hudvårdsrutin är alltså ett väldigt bra komplement, oavsett vilken hudtyp man har.  Dermalogicas ansiktsvatten har ett flertal funktioner. Nedan är ett par av dem:

TORR ELLER KÄNSLIG HUD

Multi-Active Toner är bra för en fuktfattig eller torr hud. Även den som har en fet hud, eller som tampas med acne kan bli fuktfattig. Multi-Active Toner kan alltså användas av alla som behöver tillföra fukt till huden. Utöver att ge en ordentlig fuktdusch slätar Multi-Active Toner ut och lugnar huden. Den fungerar även utmärkt att använda under dagen, över smink.

UltraCalming Mist är ett perfekt ansiktsvatten för den som upplever en känslighet. Den lugnar omedelbart och återfuktar huden, så att den inte känns lika stram och irriterad längre.

 

ANTIAGE ELLER TONÅRING 

Antioxidant Hydramist är förutom fuktgivande även en riktig antioxidant-bomb. Som omedelbart resultat har den även en flash-firming-effekt! Antioxidanterna skyddar sedan huden mot fria radikaler, som orsakar nedbrytning av kollagen.

Micro-Pore Mist är ansiktsvattnet för tonåringen. Det löser upp tilltäpptheter av döda hudceller och talg med hjälp av salicylsyra och hjälper hudytan att hålla sig matt under dagen. Den lugnar även huden och motverkar uppkomsten av nya blemmor. Dessutom kan den användas över bröst och rygg om du får finnar även där. Suveränt för tonåringen som lätt får finnar och orenheter!

NÄR SKA MAN ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Huvudsakligen använder du ditt ansiktsvatten efter att du rengjort huden morgon och kväll. Det avslutar rengöringsrutinen brukar man säga, genom att återställa pH-balansen i huden efter att den varit i kontakt med vatten. Huden och vattnet har nämligen olika pH-värde. Att huden har rätt pH-värde är viktigt för att hudens syraskyddsmantel ska hållas intakt. Det är nämligen hudbarriären som hjälper huden att stå emot yttre påfrestingar, föroreningar och bakterier. Dessutom avlägsnar ansiktsvattnet rester av kalk från vattnet och återfuktar huden så att den är optimalt mottaglig för efterföljande serum och/eller creme. 

 

HUR SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Dermalogicas ansiktsvatten kan sprayas över ansikte och hals. Slut ögonen och spraya från ett par decimeters avstånd. En del föredrar att spraya misten på en bomullspad, och sedan stryka den över ansiktet (inte ögonen).

 

HUR OFTA SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN? 

Använd gärna ansiktsvatten morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet! Har du en väldigt torr hud kan du använda ett ansiktsvatten istället för att tvätta ansiktet meD vatten och rengöring på morgonen. OCH – du kan även använda den under dagen för att återfukta eller balansera. Flera av dem har en behändig resestorlek som du kan fylla upp från din fullsize-flaska, och sedan ha i jackfickan eller på skrivbordet. Multi-Active Toner, UltraCalming Mist och Antioxidant Hydramist är perfekta att sparaya på under dagen, även över makeup. Jobbar du i en torr miljö eller sitter mycket framför datorn, tillför de nödvändig fukt under dagen. Antioxidant Hydramist ger en flash-firming-effekt som såklart är välkommen den med!

10%
Dermalogica Multi-Active Toner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Antioxidant Hydramist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
10%
Dermalogica Ultracalming Mist
Dermalogica Ultracalming Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips