Integritetspolicy

Sekretess- och integritetspolicy

 

I enlighet med GDPR publicerar vi nedan information gällande datasekretess för dig som handlar på Babyface.se. Datasekretess är mycket viktigt och vi vill vara helt transparenta med hanteringen av dina personuppgifter.

 

 

Vem är registeransvarig för dina personuppgifter?

Babyface AB är registeransvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på̊ ett korrekt och lagligt sätt. Vill du komma i kontakt med vårt dataskyddsombud mailar du info@babyface.se, så skickas du vidare till rätt person.

 

Babyface Ab
Degerby Gård 5
179 96 Svartsjö
Sverige

Företagsregister: Bolagsverket
Organisationsnummer: 556877-7089
Momsregisteringsnummer:SE556877708901

 

 

 

Vart lagras dina uppgifter?
De uppgifter som vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EEA. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vid överföringar utanför EES tillämpar Babyface Ab avtalsklausuler av standardtyp och integritetsskydd som skydd i länder utan beslut av adekvat skyddsnivå från Europeiska kommissionen.

 


Vilka personuppgifter behandlas?

Babyface samlar in personuppgifter som du själv lämnar till oss, exempelvis när du lägger en order i webbutiken, kontaktar vår kundservice, eller prenumererar på vårt nyhetsbrev. Uppgifter samlas även in genom cookies för att vi ska kunna administrera dina köp och för att förbättra din användarupplevelse hos oss.Babyface kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom samarbetspartners, personuppgiftsbiträden och leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. 

Tredje part som Babyface tillhandahåller information om en kund eller kontoinnehavare till får endast använda informationen i syfte att sälja och marknadsföra Babyfaces tjänster och produkter eller i syfte att leverera tjänster med anknytning till Babyfaces avtal med dig som kund eller kontoinnehavare. De personuppgifter som du förser oss med kan exempelvis vara:

All kommunikation som vi har med dig via e-post dokumenteras för att tillhandahålla hög service.I samband med beställning godkänner du våra ordervillkor och integritetspolicy som innebär att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att kunna fullgöra en rättslig förpliktelse (bland annat bokföring) kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, retur, möjliggöra uppdatering av din order samt för utskick av erbjudanden via sms, e-post eller annan direktreklam.

 


Hur används dina uppgifter?

 

 

 

Hur länge sparas uppgifterna?

Vi kommer inte lagra dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt för att uppfylla de ändamål som angivits. Dina uppgifter sparas i sju år (eller så länge vi är skyldiga enligt lag att göra detta) efter att du senast varit aktiv kund hos oss. Detta förutsatt att du samtyckt till att vara registrerad i vårt kundregister. Därefter raderas dina personuppgifter automatiskt.

 

 

Uppdateringar av sekretess- och integritetpolicy:
Vi kan behöva uppdatera denna sekretess- och integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetsmeddelandet finns alltid tillgängligt på vår webbplats. Vi meddelar dig om eventuella väsentliga förändringar i integritetspolicyn görs. Sådana kan exempelvis vara om syftet med användningen av dina personuppgifter ändras eller om vi uppdaterar information om dina rättigheter.

 

 

Vilka rättigheter har du?

Du har rätt att när som helst begära information om vilka personuppgifter vi har om dig, ändra de samtycken du lämnat eller avböja vidare reklam. Är uppgifterna felaktiga kan du begära att de ändras eller tas bort. Sådana önskemål skickas skriftligen till oss till ovan angiven postadress. Vi kan komma att neka din begäran om radering i de fall bokföringslagen hindrar oss från detta.  Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett felaktigt sätt, har du rätten att ta ärendet vidare till tillsynsmyndigheten, Datainspektionen. 

 

 

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Babyface AB har vidtagit de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag, för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, förloras, förstörs eller att obehöriga kommer åt dem. Vi utvecklar våra rutiner i takt med den tekniska utvecklingen.

Samtliga transaktioner som görs genom webbutiken där dina personuppgifter används krypteras med hjälp av SSL. SSL (Secure Socket Layer) använder en kombination av kryptering med publika nycklar (PKI) och symmetriska nycklar.

 

 

Cookies

Vi använder cookies i vår webbutik. En cookie är data som skickas från en webbplats och lagras lokalt i din webbläsare. Nästa gång du besöker webbplatsen kan cookien hämtas och meddela webbplatsen om dina tidigare aktiviteter här. För att vi ska kunna ge dig en bättre användarupplevelse använder vi cookies. Vi använder dem också för att kunna analysera trafiken till vår webbplats. När du kommer in på vår webbplats får du därför frågan om du godkänner användningen av cookies. Du kan ställa in din webbläsare på att inte acceptera cookies, men då kommer du inte ha möjlighet att göra någon beställning. Du kan dock när du vill radera de cookies som sparats i din webbläsare! Det finns ett par olika typer av cookies:

 

 

Obligatoriska cookies

Dessa cookies är ofrånkomliga om du vill handla på vår webbsida. De krävs för att webbsidan och dess funktioner ska kunna fungera som avsett.

 

Anpassningscookies

Anpassningscookies används för att anpassa vår webbplats för våra besökare, vilket ger en bättre användarupplevelse. Denna information är inte knuten till en person.

 

Sociala plugins och externa länkar

Taggar du Instagrambilder med våra hashtags kommer dessa granskas och publiceras på vår webbsida. Genom att tagga oss i dina bilder samtycker du till att vi publicerar din bild i våra kanaler.

Hittar du någon länk till en annan webbplats hos oss är det viktigt att du vet att vår integritetspolicy enbart gäller på vår webbplats. De länkade webbplatserna omfattas inte av våra villkor och vi tar inget ansvar för innehållet på dessa sidor.

 

Cookies från tredje part

Dessa används till att integrera innehåll från sociala plugins eller till analyser via exempelvis Google Analytics.

 

Google Analytics

Här samlas information in om hur våra besökare använder vår webbplats. Googles integritetspolicy hittar du här: www.google.com/intl/en/policies/privacy. 

 

http://www.allaboutcookies.org/kan du läsa mer om cookies!