Rätt kräm för din hudtyp
Tillbaka till bloggen

Rätt kräm för din hudtyp

Rätt kräm för din hudtyp
I Sverige har vi ett skiftande klimat året om - detta gör att vi behöver ställa om vår hudvårdsrutin för att den ska kunna skydda och vårda maximalt. Att byta ut rengöring och kräm kan göra att du får en bättre hudbalans.

Torr hud 

En torr hud blir lätt känslig vid väderväxlingar, eftersom huden har en avsaknad av talg som smörjer och skyddar. Då behövs en skyddande kräm på dagen, och en återställande på natten. K Ceutic innehåller lugnande bisabolol och återfuktande hyaluronsyra samt högt skydd med spf 50. Komplettera med Light Ceutic ca varannan natt, som innehåller AHa-syra vilket ökar cellförnyelsen och verkar balanserande. Är man väldigt känslig i huden är Panthenol Ceutic väldigt bra för natten, då den innehåller hyaluronsyra och jojobaolja samt lugnande aloe vera.

Fet hud 

En hud som lätt blir glansig, med förstorade porer och blemmor bör fokusera på talgbalanserande syror under natten. Radiance innehåller niacinamide, salicylsyra och mandelsyra som drar samman porer, dämpar talgproduktionen och verkar utjämnande. På dagen kan en fetare hudtyp använda Sun Ceutic spf 50 som ger högt skydd samt verkar nermattande och återfuktande, utan att täppa igen huden.

Åldrad hud 

Rynkor, fina linjer eller pigmenteringar? Då behövs antioxidanter på dagen och retinol på natten! Turn Over är ett riktigt krutpaket med 15% AHA-syra som läggs på kvällen. AHA-syra ger lyster, verkar utjämnande och reducerar rynkor. På dagen är det perfekt att komplettera med Tri Vita C30, ett kraftfullt serum med 30% C-vitamin som också ger lyster, stärker huden och verkar utjämnande på pigmenteringar. C-vitamin är som en riktig antioxidant-shot för huden! Lägg gärna K Ceutic över serumet dagtid. 

Åldrad hud med känslighet 

En hud med de första ålderstecknen, eller med synliga rynkor och en känslighet, finns det produkter man kan smygstarta med men som är minst lika effektiva! Active Retinol 0,5 är ett serum med 0,5% retinol, C- och E-vitamin som ger lyster och verkar utjämnande samt allantoin som stärker och lugnar huden. Under dagen är C25 Cream ett bra komplement, med 25% C-vitamin som ger lyster och minimerar pigmenteringar, men även skyddar huden. 


Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, och jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får ni läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära er något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Produkter

Dermaceutic Panthenol Ceutic
Dermaceutic

Panthenol Ceutic

Hypoallergenic, lämpad för överkänslig samt torr hud
339 kr
Dermaceutic Radiance
Dermaceutic

Radiance

Lystergivande creme mot ojämn hudton och pigmenteringar.
585 kr
Dermaceutic Tri Vita C30
Dermaceutic

Tri Vita C30

Serum med 30 % C-vitamin, det kraftfullaste i branschen.
989 kr
Dermaceutic Turn Over
Dermaceutic

Turn Over

Detta är en stark antiage creme som stimulerar cellförnyelsen och motverkar rynkor och fina linjer.
515 kr
Dermaceutic C25 Cream
Dermaceutic

C25 Cream

Skyddande dagcreme som används mot pigmenteringar och rynkor.
635 kr
Dermaceutic K Ceutic
Dermaceutic

K Ceutic

Reparationscreme som skyddar och ger huden näring, svullnad och rodnad minimeras.
510 kr
Dermaceutic Light Ceutic
Dermaceutic

Light Ceutic

Nattcreme för en ojämn eller en matt hud, förebygger uppkomsten av pigmenteringar.
515 kr