Köp exfoliering & peeling för ansiktet - Babyface.se

Peeling & exfoliering


Exfoliering är en viktig nyckel till en frisk och balanserad hud. Det hjälper till att stimulera cellnybildning, förbättra fukthalten och att jämna ut hudstrukturen. Det finns många produkter för exfoliering och peeling för ditt ansikte som skonsamt och effektivt avlägsnar döda hudceller från hudytan och ger din hud en ny och frisk lyster.Detta effektiva steg i din rutin appliceras när huden är som renast, efter rengöring och ansiktsvatten men innan aktiva serum eller ansiktsmask.Varför?
Huden förnyas hela tiden i och med att en så kallad cellvandring sker från tillväxtlagret i huden och upp mot ytan. Denna vandring tar i regel ca 28 dagar men ju äldre du blir desto äldre och slöare blir cellerna i kroppen vilket bidrar till att cellvandringen saktas ner.En ung hud, där cellförnyelsen är snabb, kan gynnas av detta steg även den. Då för att motverka tilltäppta porer och för att balansera talgproduktionen, vilket i sin tur kan leda till finnar, pormaskar och inflammationer.

När gamla hudceller börjar hopa sig på hudytan kan den bli yttorr, glåmig och ojämn. Samlingen av döda hudceller kan även resultera i överflödig talg och tilltäppta porer. Du kan motverka detta genom att ge din hud och dina hudceller vitaminer och näringsämnen men även genom att kontrollerat och skonsamt exfoliera din hud. Detta gör dessutom att du öppnar upp huden för nästkommande produkters verkan, exempelvis en fuktgivande mask eller småmolekylära serum. Dessutom kan vi genom exfoliering stimulera dermis, vårt andra hudskikt, där kollagen, elastin och hyaluronsyra finns som bidrar till spänsten i huden.

Hur ofta?
Hur ofta du ska exfoliera beror helt på vilken peeling du väljer att använda och hur kraftfull den är. Detta står på varje enskild produktsida under fliken ”användning”. Ibland kan en daglig, skonsam peeling vara det som krävs, annars brukar 2 gånger i veckan vara lagom. Den bästa typen av peeling för dig beror helt på din hudtyp, tillstånd och känslighet. Har du en grov, tålig hud brukar en kornpeeling passa, som slipar och jobbar på hudytan men som även stimulerar blodcirkulationen. För en känslig hud lämpar sig en mild syra- eller enzympeeling bättre, som skonsamt löser upp bindningarna mellan hudcellerna. Det finns även kombinerade peelingar, med både exfolierande syror och peelande korn, som både jämnar ut hudytan och stimulerar cellförnyelsen djupare ner i huden.

Börja alltid med en invänjning när du använder nya produkter och trappa successivt upp. Det tar mellan 2-8 veckor för huden vid nya metoder och produkter och också så lång tid innan man kan se sanningsenliga resultat. Det är också viktigt att veta att det ofta kan ske en försämring när man vänjer in nya produkter i huden, om detta inte går över inom några veckor bör du sluta eller byta exfoliering/produkt.
 

Vilken exfoliering ska just jag använda?

Om du väljer en kemisk peeling som innehåller alfa- eller beta hydroxy syror ger det en djupare nivå av exfoliering. Om du har känslig hud vill du söka efter mer naturliga peelings som innehåller enzymer. Följ enkelt denna karta över vilken exfoliering som passar din hudtyp och läs mer under diverse exfolieringsmetod!

AHA-syra eller Alpha Hydroxi Acid
AHA-syror används som en effektiv exfoliering och är ett samlingsnamn för flera olika syror, där alla utvinns ur sockret från växter eller frukter. Därav kan AHA- syrorna ibland kallas för fruktsyror. AHA-syrorna är vattenlösliga och kan därför inte penetrera talgkörteln och lösa upp eventuell talg, därför passar denna syra för en torrare hy. Istället försvinner hinnan över poröppningen och den talg som produceras kan tas tillvara och mildra en torr hud. Men också förhindra tilltäpptheter i och med att ”locket” som ligger på porerna lyfts bort och poren kan naturligt rensas ut.

Här är dom 6 vanligast förekommande AHA-syrorna, vad deras olika egenskaper är och deras engelska namn som du kan leta efter i innehållsförteckningen på dina produkter. Dom är väldigt lika varandra i sina egenskaper och det är därför man klumpar ihop dom till ett och samma namn.

Glykolsyra - Glycolic Acid: minst molekyl och därför snabbast penetrering, bäst keratolytisk effektCitronsyra - Citric Acid: antioxidant och har en sammandragande effekt
Vinsyra - Tartaric Acid: antioxidant
Mjölksyra - Lactic Acid: ökar fuktmängd och är något antibakteriell, förbättrar hudens strukturÄppelsyra - Malic Acid: större molekyl, förminskar porer, reducerar fina linjer
Mandelsyra - Mandelic Acid: antibakteriell, blekande på pigmentförändringar

Kort om PHA: Poly Hydroxi Acid
Polyhydroxisyror, som glukonolakton, är väldigt lik AHA-syran i sina egenskaper, den största

skillnaden är dess molekylstorlek. PHAs molekyl är mindre och därför något mildare. Denna syra ger mycket fukt tack vare dess hydroxigrupper och just glukonolakton fungerar som ett cellnäringsämne i kroppen naturligt. Du får därför en exfoliant och antioxidant som också förbättrar utseendet av huden och också skyddar mot yttre påfrestningar. Denna syra är fortfarande ganska okänd bland hudvårdsmärkena, men är ändå värd att nämna.

BHA-syra eller Beta Hydroxi Acid 
BHA-syra är mångas räddning och är en fantastisk syra, också kallad salicylsyra (salicylic acid). Den är fettlöslig och utan tvivel huduppluckrande. I höga, koncentrerande doser används salicylsyra för att lösa upp förhårdnader, födelsemärken och till och med vårtor. Men i vår skönhetsvård används den i betydligt lägre doser och fungerar bäst i en koncentration mellan 1 och 2%. Optimalas gör den sig på en fetare hy. Iochmed att den är fettlöslig har den förmågan att tränga in i poren och talgkörteln där den rensar ur både det överproducerade talget men också döda hudceller som lagrats där och täpper till. Detta gör att BHA även kan fungera effektivt på en normal/torr hy som lider av mycket tilltäpptheter i samband med tillexempel yttorrhet.


Enzymer
Enzymer har vi överallt i kroppen. Dom fungerar som katalysatorer och sänker eller ökar hastigheten på kemiska reaktioner som sker i kroppen. Dom hjälper till att bryta ner proteiner, fetter och kolhydrater till mindre beståndsdelar för att dessa sedan antingen kan tas upp som näringsämnen eller bygga upp nya ämnen där enzymer igen hjälper till, likt ett pussel.

Fruktenzymer har den effekten att dom kan påskynda naturliga kemiska reaktioner i huden som förnyar levande hudceller och exfolierar dom döda cellerna. Enzymer har påvisats att dom även kan minska ärr, åldersfläckar, fina linjer och missfärgningen men dom kan även penetrera porerna och rengöra där. Det fantastiska med enzymer, och också därför dom är så pass effektiva men samtidigt skonsamma, är att dom inte skadar eller tar bort levande vävnad.

Detta gör att enzymer är det mildaste och skonsammaste alternativet och passar därmed alla hudtyper.

Kornpeeling
Kornpeeling eller mekanisk peeling som man också brukar kalla dom är kanske det första man tänker på när man pratar om peeling. Dessa är inte lika effektiva som AHA eller BHA exfolianter på det sättet att preparatet inte penetrerar huden och påverkar underifrån utan verkar endast på ytan. Detta betyder inte att det inte kan vara det som fungerar bäst för just din hy och dina problem. 
Kornpeelingar innehåller, som namnet antyder, små korn som eliminerar dom torra, döda hudcellerna när dessa masseras på hudytan. På så vis slipas huden mekanisk, och detta sätt passar därför inte en känslig hy. Kärnan i detta tillvägagångssätt ligger alltså i avlägsnandet av det behornade skiktet genom slipning.

Beställ dina produkter för peeling och exfoliering hos oss.
Är du osäker på vilka produkter som passar dig bäst? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Skrubb, enzym-peeling, kemisk peeling, mekanisk peeling, gommage, peeling mask, peel-pads, exfoliering, AHA-peeling.

För bästa möjliga resultat bör du välja peeling efter din hudtyp eller hudtillstånd. Hos oss hittar du peelingar som passar fet hy, känslig hy, torr hy, oren hud, mogen hud, pigmenterad hud, blandhy, eksem, fuktfattig hud, förstorade porer, ojämn hudstruktur, oljig hud, psoriasis, Rosacea, rynkor, slapp hud och ytliga kärl. I filtreringen nedan kan du klicka i vilken hudtyp du har och vad du vill jobba mot, så visas lämpliga produkter för just dig! Du kan även välja att visa olika typer av peelingar, som enzym-peeling, kemisk peeling, mekanisk peeling, gommage, peeling mask, peel-pads ellerAHA-peeling. Klicka bara i den typ av peeling du är ute efter, så filtreras övriga peelingar bort!

Filtrering Dölj Filtrering
Hudtyp
Fet hud
Normal & balanserad hud
Normal - fet hud
Normal - torr hud
Torr hud
Jobbar mot
Akne & utbrott
Blemmor
Detox
Eksem
Fina linjer
Finnar & pormaskar
Fria radikaler
Förstorade porer
Förstärkt hudbarriär
Keratosis pilaris
Känslighet & rodnad
Obalans
Ojämn hudstruktur
Ojämn hudton
Ojämnheter
Oljig & blank
Orenheter
Pigmenteringar
Pigmentförändringar
Rosacea
Rynkor
Torrhet
Utslätande
Vuxenakne
Yttorrhet
Ärr
Ökad fukt
Ökad lyster
Ökad spänst
Typ
AHA-syra
Ansiktsmask
BHA-syra
Booster
Enzym
Exfolierande
Exfolierande mask
Gommage
Kemisk
Korn
Lotion
Lystermask
Mask
Mekanisk
Nattcreme
Pads
Peeling
Rengöring
Retinol
Serum
VARUMÄRKE
Akademikliniken
Babor
Beauté Pacifique
Biodroga MD
Bioline
Clarins
Comfort Zone
Decléor
Dermalogica
Dr Dennis Gross
Elemis
Filorga
Grown Alchemist
Maria Åkerberg
Medik8
Murad
My Clarins
Niod
PCA Skin
Peter Thomas Roth
Priori
Rodial
Skin Regimen
SkinCeuticals
Verso
Konsistens
Balm
Creme
Gel
Korn
lotion
Mousse
Olja
Pads
Peeling
Pulver
Serum
Spray
Vatten
Ekologisk
Eko
Dermalogica Daily Microfoliant
Dermalogica

Daily Microfoliant

Peeling som förebygger och reducerar ojämn pigmentering.
fr. 158 kr (fr. 175 kr)
10%
Dermalogica Daily Superfoliant
Dermalogica

Daily Superfoliant

Daglig exfoliering med detox-effekt!
fr. 167 kr (fr. 185 kr)
10%
Dr Dennis Gross Alpha Beta Daily Peel Universal
Dr Dennis Gross

Alpha Beta Daily Peel Universal

Patenterade behandlingspads som exfolierar, Dr Gross signum!
fr. 203 kr (fr. 225 kr)
10%
Dermalogica Multivitamin Thermafoliant
Dermalogica

Multivitamin Thermafoliant

Värmande peeling som passar den som vill jobba antiage.
518 kr (575 kr)
10%
Maria Åkerberg Papaya Peeling
Maria Åkerberg

Papaya Peeling

Papaya-doftande peeling för alla hudtyper.
fr. 69 kr
Medik8 Blemish Control Pads
Medik8

Blemish Control Pads

Effektiva peelpads för problemhud. Går utmärkt att använda på känslig hud. Innehåller 2% salicylsyra som öpp...
350 kr (389 kr)
10%
Filorga Scrub & Detox
Filorga

Scrub & Detox

En exfolierande mousse med dubbel verkan för intensiv rengöring!
329 kr (365 kr)
10%
Maria Åkerberg Aha & Jojoba Peeling
Maria Åkerberg

Aha & Jojoba Peeling

Peeling som motverkar pormaskar och förebygger acne.
fr. 69 kr
Dr Dennis Gross Alpha Beta Daily Face Peel Extra Strength
Dr Dennis Gross

Alpha Beta Daily Face Peel Extra Strength

Exfolierande pads för svårbehandlade hudtyper.
fr. 221 kr (fr. 245 kr)
10%
Elemis Papaya Enzyme Peel
Elemis

Papaya Enzyme Peel

Huden lämnas mjuk, förnyad och med en fantastisk lyster.
419 kr (465 kr)
10%
Dermalogica Clear Start FlashFoliant
Dermalogica

Clear Start FlashFoliant

Leave-on-peeling för tonåringen!
248 kr (275 kr)
10%
Peter Thomas Roth  Pumpkin Enzyme Mask
Peter Thomas Roth

Pumpkin Enzyme Mask

Polerar av ytliga döda hudceller för att lyfta fram en jämnare, yngre, strålande och återupplivad hud.
551 kr (689 kr)
20%
Priori LCA fx160 - 2xFoliant Peel + Scrub
Priori

LCA fx160 - 2xFoliant Peel + Scrub

Mekanisk och kemisk peeling för ansikte och kropp!
fr. 356 kr (fr. 395 kr)
10%
Verso Enzyme Peel
Verso

Enzyme Peel

Exfolierande gelé som skonsamt exfolierar och ger en strålande fräsch hud.
629 kr (699 kr)
10%
Medik8 Pore Refining Scrub
Medik8

Pore Refining Scrub

Dubbelverkande peeling med fina jojobakorn i kombination med mandelsyra och salicylsyra.
377 kr (419 kr)
10%
Priori LCA Smart Peel Pads
Priori

LCA Smart Peel Pads

Uppfräschande pads som ger din hud en ny lyster.
626 kr (695 kr)
10%
Dermalogica Rapid Reveal Peel
Dermalogica

Rapid Reveal Peel

Lystergivande peelingkur för hemmabruk!
806 kr (895 kr)
10%
Filorga Oxygen-Peel
Filorga

Oxygen-Peel

Intensivt utjämnande effekt på hudytan samt återfuktar & ger lyster.
311 kr (345 kr)
10%
Medik8 Sleep Glycolic
Medik8

Sleep Glycolic

AHA-peeling som verkar över natten.
491 kr (545 kr)
10%
Bioline Exfo Exfoliating Mask
Bioline

Exfo Exfoliating Mask

En enzympeeling som passar alla hudtyper.
383 kr (425 kr)
10%
Dr Dennis Gross Alpha Beta Peel Ultra Gentle Daily Peel
Dr Dennis Gross

Alpha Beta Peel Ultra Gentle Daily Peel

En ultramild men högeffektiv 2-stegs peeling.
896 kr (995 kr)
10%
Priori QSOD Enlightening Peel Pads
Priori

QSOD Enlightening Peel Pads

Peelpads för för ansikte, hals och dekolletage.
716 kr (795 kr)
10%
Comfort Zone Essential Peeling
Comfort Zone

Essential Peeling

Enzympeeling som mjukgör huden och ger den lyster.
338 kr (375 kr)
10%
Bioline Exfo Scrub
Bioline

Exfo Scrub

Milt exfolierande sockerpeeling som ger lyster.
356 kr (395 kr)
10%
Babor Cleanformance Deep Cleansing Pads REFILL
Babor

Cleanformance Deep Cleansing Pads REFILL

Rengöringspads som tar bort orenheter och makeup.
216 kr (270 kr)
20%
PCA Skin Daily Exfoliant
PCA Skin

Daily Exfoliant

Lätt, skonsam peeling som passar alla hudtyper.
439 kr (549 kr)
20%
PCA Skin Pore Refining Treatment
PCA Skin

Pore Refining Treatment

En peeling som exfolierar och rengör huden effektivt.
500 kr (625 kr)
20%
Murad Intensive C-Radiance Peel
Murad

Intensive C-Radiance Peel

Peeling som tar fram lyster och jobbar anti-age. Passar alla hudtyper.
599 kr (749 kr)
20%