Köp exfoliering & peeling för ansiktet - Babyface.se

Peeling & exfoliering


Exfoliering är en viktig nyckel till en frisk och balanserad hud. Det hjälper till att stimulera cellnybildning, förbättra fukthalten och att jämna ut hudstrukturen. Det finns många produkter för exfoliering och peeling för ditt ansikte som skonsamt och effektivt avlägsnar döda hudceller från hudytan och ger din hud en ny och frisk lyster.Detta effektiva steg i din rutin appliceras när huden är som renast, efter rengöring och ansiktsvatten men innan aktiva serum eller ansiktsmask.Varför?
Huden förnyas hela tiden i och med att en så kallad cellvandring sker från tillväxtlagret i huden och upp mot ytan. Denna vandring tar i regel ca 28 dagar men ju äldre du blir desto äldre och slöare blir cellerna i kroppen vilket bidrar till att cellvandringen saktas ner.En ung hud, där cellförnyelsen är snabb, kan gynnas av detta steg även den. Då för att motverka tilltäppta porer och för att balansera talgproduktionen, vilket i sin tur kan leda till finnar, pormaskar och inflammationer.

När gamla hudceller börjar hopa sig på hudytan kan den bli yttorr, glåmig och ojämn. Samlingen av döda hudceller kan även resultera i överflödig talg och tilltäppta porer. Du kan motverka detta genom att ge din hud och dina hudceller vitaminer och näringsämnen men även genom att kontrollerat och skonsamt exfoliera din hud. Detta gör dessutom att du öppnar upp huden för nästkommande produkters verkan, exempelvis en fuktgivande mask eller småmolekylära serum. Dessutom kan vi genom exfoliering stimulera dermis, vårt andra hudskikt, där kollagen, elastin och hyaluronsyra finns som bidrar till spänsten i huden.

Hur ofta?
Hur ofta du ska exfoliera beror helt på vilken peeling du väljer att använda och hur kraftfull den är. Detta står på varje enskild produktsida under fliken ”användning”. Ibland kan en daglig, skonsam peeling vara det som krävs, annars brukar 2 gånger i veckan vara lagom. Den bästa typen av peeling för dig beror helt på din hudtyp, tillstånd och känslighet. Har du en grov, tålig hud brukar en kornpeeling passa, som slipar och jobbar på hudytan men som även stimulerar blodcirkulationen. För en känslig hud lämpar sig en mild syra- eller enzympeeling bättre, som skonsamt löser upp bindningarna mellan hudcellerna. Det finns även kombinerade peelingar, med både exfolierande syror och peelande korn, som både jämnar ut hudytan och stimulerar cellförnyelsen djupare ner i huden.

Börja alltid med en invänjning när du använder nya produkter och trappa successivt upp. Det tar mellan 2-8 veckor för huden vid nya metoder och produkter och också så lång tid innan man kan se sanningsenliga resultat. Det är också viktigt att veta att det ofta kan ske en försämring när man vänjer in nya produkter i huden, om detta inte går över inom några veckor bör du sluta eller byta exfoliering/produkt.
 

Vilken exfoliering ska just jag använda?

Om du väljer en kemisk peeling som innehåller alfa- eller beta hydroxy syror ger det en djupare nivå av exfoliering. Om du har känslig hud vill du söka efter mer naturliga peelings som innehåller enzymer. Följ enkelt denna karta över vilken exfoliering som passar din hudtyp och läs mer under diverse exfolieringsmetod!

AHA-syra eller Alpha Hydroxi Acid
AHA-syror används som en effektiv exfoliering och är ett samlingsnamn för flera olika syror, där alla utvinns ur sockret från växter eller frukter. Därav kan AHA- syrorna ibland kallas för fruktsyror. AHA-syrorna är vattenlösliga och kan därför inte penetrera talgkörteln och lösa upp eventuell talg, därför passar denna syra för en torrare hy. Istället försvinner hinnan över poröppningen och den talg som produceras kan tas tillvara och mildra en torr hud. Men också förhindra tilltäpptheter i och med att ”locket” som ligger på porerna lyfts bort och poren kan naturligt rensas ut.

Här är dom 6 vanligast förekommande AHA-syrorna, vad deras olika egenskaper är och deras engelska namn som du kan leta efter i innehållsförteckningen på dina produkter. Dom är väldigt lika varandra i sina egenskaper och det är därför man klumpar ihop dom till ett och samma namn.

Glykolsyra - Glycolic Acid: minst molekyl och därför snabbast penetrering, bäst keratolytisk effektCitronsyra - Citric Acid: antioxidant och har en sammandragande effekt
Vinsyra - Tartaric Acid: antioxidant
Mjölksyra - Lactic Acid: ökar fuktmängd och är något antibakteriell, förbättrar hudens strukturÄppelsyra - Malic Acid: större molekyl, förminskar porer, reducerar fina linjer
Mandelsyra - Mandelic Acid: antibakteriell, blekande på pigmentförändringar

Kort om PHA: Poly Hydroxi Acid
Polyhydroxisyror, som glukonolakton, är väldigt lik AHA-syran i sina egenskaper, den största

skillnaden är dess molekylstorlek. PHAs molekyl är mindre och därför något mildare. Denna syra ger mycket fukt tack vare dess hydroxigrupper och just glukonolakton fungerar som ett cellnäringsämne i kroppen naturligt. Du får därför en exfoliant och antioxidant som också förbättrar utseendet av huden och också skyddar mot yttre påfrestningar. Denna syra är fortfarande ganska okänd bland hudvårdsmärkena, men är ändå värd att nämna.

BHA-syra eller Beta Hydroxi Acid 
BHA-syra är mångas räddning och är en fantastisk syra, också kallad salicylsyra (salicylic acid). Den är fettlöslig och utan tvivel huduppluckrande. I höga, koncentrerande doser används salicylsyra för att lösa upp förhårdnader, födelsemärken och till och med vårtor. Men i vår skönhetsvård används den i betydligt lägre doser och fungerar bäst i en koncentration mellan 1 och 2%. Optimalas gör den sig på en fetare hy. Iochmed att den är fettlöslig har den förmågan att tränga in i poren och talgkörteln där den rensar ur både det överproducerade talget men också döda hudceller som lagrats där och täpper till. Detta gör att BHA även kan fungera effektivt på en normal/torr hy som lider av mycket tilltäpptheter i samband med tillexempel yttorrhet.


Enzymer
Enzymer har vi överallt i kroppen. Dom fungerar som katalysatorer och sänker eller ökar hastigheten på kemiska reaktioner som sker i kroppen. Dom hjälper till att bryta ner proteiner, fetter och kolhydrater till mindre beståndsdelar för att dessa sedan antingen kan tas upp som näringsämnen eller bygga upp nya ämnen där enzymer igen hjälper till, likt ett pussel.

Fruktenzymer har den effekten att dom kan påskynda naturliga kemiska reaktioner i huden som förnyar levande hudceller och exfolierar dom döda cellerna. Enzymer har påvisats att dom även kan minska ärr, åldersfläckar, fina linjer och missfärgningen men dom kan även penetrera porerna och rengöra där. Det fantastiska med enzymer, och också därför dom är så pass effektiva men samtidigt skonsamma, är att dom inte skadar eller tar bort levande vävnad.

Detta gör att enzymer är det mildaste och skonsammaste alternativet och passar därmed alla hudtyper.

Kornpeeling
Kornpeeling eller mekanisk peeling som man också brukar kalla dom är kanske det första man tänker på när man pratar om peeling. Dessa är inte lika effektiva som AHA eller BHA exfolianter på det sättet att preparatet inte penetrerar huden och påverkar underifrån utan verkar endast på ytan. Detta betyder inte att det inte kan vara det som fungerar bäst för just din hy och dina problem. 
Kornpeelingar innehåller, som namnet antyder, små korn som eliminerar dom torra, döda hudcellerna när dessa masseras på hudytan. På så vis slipas huden mekanisk, och detta sätt passar därför inte en känslig hy. Kärnan i detta tillvägagångssätt ligger alltså i avlägsnandet av det behornade skiktet genom slipning.

Beställ dina produkter för peeling och exfoliering hos oss.
Är du osäker på vilka produkter som passar dig bäst? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Skrubb, enzym-peeling, kemisk peeling, mekanisk peeling, gommage, peeling mask, peel-pads, exfoliering, AHA-peeling.

För bästa möjliga resultat bör du välja peeling efter din hudtyp eller hudtillstånd. Hos oss hittar du peelingar som passar fet hy, känslig hy, torr hy, oren hud, mogen hud, pigmenterad hud, blandhy, eksem, fuktfattig hud, förstorade porer, ojämn hudstruktur, oljig hud, psoriasis, Rosacea, rynkor, slapp hud och ytliga kärl. I filtreringen nedan kan du klicka i vilken hudtyp du har och vad du vill jobba mot, så visas lämpliga produkter för just dig! Du kan även välja att visa olika typer av peelingar, som enzym-peeling, kemisk peeling, mekanisk peeling, gommage, peeling mask, peel-pads ellerAHA-peeling. Klicka bara i den typ av peeling du är ute efter, så filtreras övriga peelingar bort!

Filtrering Dölj Filtrering
Hudtyp
Fet hud
Normal & balanserad hud
Normal - fet hud
Normal - torr hud
Torr hud
Jobbar mot
Akne & utbrott
Blemmor
Detox
Eksem
Fina linjer
Finnar & pormaskar
Fria radikaler
Förstorade porer
Förstärkt hudbarriär
Keratosis pilaris
Känslighet & rodnad
Obalans
Ojämn hudstruktur
Ojämn hudton
Ojämnheter
Oljig & blank
Orenheter
Pigmenteringar
Pigmentförändringar
Rosacea
Rynkor
Torrhet
Vuxenakne
Yttorrhet
Ärr
Ökad fukt
Ökad lyster
Ökad spänst
Typ
AHA-syra
Ansiktsmask
BHA-syra
Booster
Duschgel
Enzym
Exfolierande
Exfolierande mask
Gommage
Kemisk
Korn
Lotion
Lystermask
Mask
Mekanisk
Pads
Peeling
Rengöring
Retinol
Serum
VARUMÄRKE
Akademikliniken
Babor
Beauté Pacifique
Biodroga MD
Bioline
Clarins
Comfort Zone
Decléor
Dermalogica
Dr Dennis Gross
Elemis
Filorga
Grown Alchemist
Maria Åkerberg
Medik8
Murad
My Clarins
Niod
PCA Skin
Peter Thomas Roth
Priori
Rodial
Skin Regimen
Verso
Konsistens
Balm
Creme
Gel
Korn
lotion
Mousse
Olja
Pads
Peeling
Pulver
Serum
Spray
Vatten
Ekologisk
Eko
Medik8 Sleep Glycolic
Medik8

Sleep Glycolic

AHA-peeling som verkar över natten.
545 kr
Priori QSOD Enlightening Peel Pads
Priori

QSOD Enlightening Peel Pads

Peelpads för för ansikte, hals och dekolletage.
795 kr
Comfort Zone Sacred Nature Exfoliant Mask
Comfort Zone

Sacred Nature Exfoliant Mask

Exfolierande mask som verkar uppljusande.
595 kr
Skin Regimen Glyco Lacto Peel
Skin Regimen

Glyco Lacto Peel

Peeling med 10% glykolsyra (AHA) + 6% laktobionsyra (PHA).
795 kr
Elemis Pro-Collagen Tri-Acid Peel
Elemis

Pro-Collagen Tri-Acid Peel

Lystergivande AHA-peeling för mogen hud.
945 kr
Babor Refine Cellular Peeling Pads
Babor

Refine Cellular Peeling Pads

Praktiska, effektiva AHA pads mättade med fruktsyror.
549 kr
Babor Dr Babor Refine Cellular Enzyme Peel Balm
Babor

Dr Refine Cellular Enzyme Peel Balm

Enzympeeling för alla hudtyper, även känslig hud.
549 kr
Dermalogica Clear Start FlashFoliant
Dermalogica

Clear Start FlashFoliant

Leave-on-peeling för tonåringen!
275 kr
Murad Replenishing Multi-Acid Peel
Murad

Replenishing Multi-Acid Peel

En varje-dag-peeling som exfolierar och ger näring.
698 kr (930 kr)
25%
Babor Cleanformance Deep Cleansing Pads REFILL
Babor

Cleanformance Deep Cleansing Pads REFILL

Rengöringspads som tar bort orenheter och makeup.
270 kr
Babor Cleanformance Deep Cleansing Pads
Babor

Cleanformance Deep Cleansing Pads

Rengöringspads som tar bort orenheter och makeup.
355 kr
Filorga Scrub & Detox
Filorga

Scrub & Detox

En exfolierande mousse med dubbel verkan för intensiv rengöring!
365 kr
Elemis Peptide4 Overnight Radiance Peel
Elemis

Peptide4 Overnight Radiance Peel

Syrapeeling som används varje kväll för en mjuk hud full av lyster!
649 kr
Decléor Green Mandarin Overnight Bi-Phase Facial Peel
Decléor

Green Mandarin Overnight Bi-Phase Facial Peel

Flytande, exfolierande nattbehandling för ökad lyster.
549 kr
My Clarins Re-Move Radiance Exfoliating Powder
My Clarins

Re-Move Radiance Exfoliating Powder

Exfolierande pulver för alla hudtyper.
175 kr
Peter Thomas Roth Peptide21 Exfoliating Peel Pads
Peter Thomas Roth

Peptide21 Exfoliating Peel Pads

Exfolierande pads med peptidbyggande aminosyror.
595 kr
Comfort Zone Sublime Skin Peel Pads
Comfort Zone

Sublime Skin Peel Pads

Dubbelverkande peelpads för mogen hud i behov av ny lyster.
445 kr
Comfort Zone Essential Peeling
Comfort Zone

Essential Peeling

Enzympeeling som mjukgör huden och ger den lyster.
375 kr
Comfort Zone Essential Scrub
Comfort Zone

Essential Scrub

Mekanisk peeling för alla hudtyper, som även jobbar på porerna.
375 kr
Priori LCA Smart Peel Pads
Priori

LCA Smart Peel Pads

Uppfräschande pads som ger din hud en ny lyster.
695 kr
PCA Skin Pore Refining Treatment
PCA Skin

Pore Refining Treatment

En peeling som exfolierar och rengör huden effektivt.
625 kr
PCA Skin Daily Exfoliant
PCA Skin

Daily Exfoliant

Lätt, skonsam peeling som passar alla hudtyper.
549 kr
Biodroga Md Anti-Tox Thermo-Peeling
Biodroga MD

Biodroga Md Anti-Tox Thermo-Peeling

Värmande peeling som rengör, exfolierar och öppnpar upp porerna.
499 kr
Priori TTC fx360 Natural Enzyme Peel & Masque
Priori

TTC fx360 Natural Enzyme Peel & Masque

En helt naturlig enzymbaserad peeling baserad på papaya och pumpa.
599 kr
Priori LCA fx160 - 2xFoliant Peel + Scrub
Priori

LCA fx160 - 2xFoliant Peel + Scrub

Mekanisk och kemisk peeling för ansikte och kropp!
fr. 395 kr
Clarins Comfort Scrub
Clarins

Comfort Scrub

Rengörande olje-scrub för ansiktet som innehåller sockerkristaller.
349 kr
Clarins Fresh Scrub
Clarins

Fresh Scrub

Peeling för alla hudtyper, särskilt en kombinerad till fet hud.
349 kr