• Fraktfritt inom Sverige!

0 Varukorg

SkinCeuticals Emollience

SkinCeuticals Hydrating B5

SkinCeuticals Phyto Corrective Gel

SkinCeuticals Gentle Cleanser

SkinCeuticals Daily Moisture

SkinCeuticals Redness Neutralizer

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense SPF50

SkinCeuticals Soothing Cleanser

SkinCeuticals Blemish + Age Cleansing Gel

 


Så väljer du rätt hudvård

Mäns hud är generellt sett aningen grövre än kvinnors, men kan givetvis använda samma typ av produkter som kvinnor. Däremot behöver man se över vilken hudvård som passar just dig och anpassa rutinen därefter!


SkinCeuticals - för alla

SkinCeuticals produkter passar alla och kan kombineras olika utifrån vilket behov du har. Torr hud? Mogen hud? Rynkor? Pormaskar? Oljig t-zon? Lysterfattig? Jajemen, SkinCeuticals löser detta tack vare antioxidanter som ger en jämnare hudton och hudstruktur, glow och stärker barriären. 
 
Normal/torr hud

Denna hudtyp behöver fokusera på att återfukta och stärka hudbarriären. Gentle Cleanser är en krämrengöring som ger optimalt med fukt i första steget! Följ sedan upp med en kräm som ger fukt och stärker huden. Emollience är perfekt att ha både morgon och kväll. Vill du lägga till ett tredje steg i din rutin är ett serum att föredra! Hydrating B5 kan med fördel användas under kräm, både morgon och kväll.

Fet/kombinerad hud 

Är du däremot lite fetare i hudtypen med blemmor/finnar/förstorade porer eller lätt blir glansig under dagen, då behöver du andra produkter. Blemish + Age Cleansing Gel exfolierar med salicylsyra och mjölksyra vilket balanserar, minimerar porer och ger en jämnare hudtextur. Följ upp med Daily Moisture som är en lätt dag- och nattkräm. Den ger fukt och näring samt verkar porsammandragande. 

Känslig hud 

Om du har en känslig hud så behöver du lugnande, återfuktande produkter som stärker barriären. Soothing Cleanser rengör och lugnar. Följ upp med Phyto Corrective Gel som innehåller lugnande timjan och gurka. Applicera sedan Redness Neutralizer som dämpar rodnad och återställer hudens eget försvar. 
Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, och jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får ni läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära er något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA ANSIKTSVATTEN? 

Ett ansiktsvatten använder du efter rengöring för att återställa pH-balansen i huden och för att förbereda huden för kommande produkter. En fuktad hud har nämligen bättre förmåga att tillgodogöra sig efterföljande serum och creme, därför är ett ansiktsvatten en viktig nyckel i din hudvårdsrutin. Att använda en toner i sin hudvårdsrutin är alltså ett väldigt bra komplement, oavsett vilken hudtyp man har.  Dermalogicas ansiktsvatten har ett flertal funktioner. Nedan är ett par av dem:

TORR ELLER KÄNSLIG HUD

Multi-Active Toner är bra för en fuktfattig eller torr hud. Även den som har en fet hud, eller som tampas med acne kan bli fuktfattig. Multi-Active Toner kan alltså användas av alla som behöver tillföra fukt till huden. Utöver att ge en ordentlig fuktdusch slätar Multi-Active Toner ut och lugnar huden. Den fungerar även utmärkt att använda under dagen, över smink.

UltraCalming Mist är ett perfekt ansiktsvatten för den som upplever en känslighet. Den lugnar omedelbart och återfuktar huden, så att den inte känns lika stram och irriterad längre.

 

ANTIAGE ELLER TONÅRING 

Antioxidant Hydramist är förutom fuktgivande även en riktig antioxidant-bomb. Som omedelbart resultat har den även en flash-firming-effekt! Antioxidanterna skyddar sedan huden mot fria radikaler, som orsakar nedbrytning av kollagen.

Micro-Pore Mist är ansiktsvattnet för tonåringen. Det löser upp tilltäpptheter av döda hudceller och talg med hjälp av salicylsyra och hjälper hudytan att hålla sig matt under dagen. Den lugnar även huden och motverkar uppkomsten av nya blemmor. Dessutom kan den användas över bröst och rygg om du får finnar även där. Suveränt för tonåringen som lätt får finnar och orenheter!

NÄR SKA MAN ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Huvudsakligen använder du ditt ansiktsvatten efter att du rengjort huden morgon och kväll. Det avslutar rengöringsrutinen brukar man säga, genom att återställa pH-balansen i huden efter att den varit i kontakt med vatten. Huden och vattnet har nämligen olika pH-värde. Att huden har rätt pH-värde är viktigt för att hudens syraskyddsmantel ska hållas intakt. Det är nämligen hudbarriären som hjälper huden att stå emot yttre påfrestingar, föroreningar och bakterier. Dessutom avlägsnar ansiktsvattnet rester av kalk från vattnet och återfuktar huden så att den är optimalt mottaglig för efterföljande serum och/eller creme. 

 

HUR SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Dermalogicas ansiktsvatten kan sprayas över ansikte och hals. Slut ögonen och spraya från ett par decimeters avstånd. En del föredrar att spraya misten på en bomullspad, och sedan stryka den över ansiktet (inte ögonen).

 

HUR OFTA SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN? 

Använd gärna ansiktsvatten morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet! Har du en väldigt torr hud kan du använda ett ansiktsvatten istället för att tvätta ansiktet meD vatten och rengöring på morgonen. OCH – du kan även använda den under dagen för att återfukta eller balansera. Flera av dem har en behändig resestorlek som du kan fylla upp från din fullsize-flaska, och sedan ha i jackfickan eller på skrivbordet. Multi-Active Toner, UltraCalming Mist och Antioxidant Hydramist är perfekta att sparaya på under dagen, även över makeup. Jobbar du i en torr miljö eller sitter mycket framför datorn, tillför de nödvändig fukt under dagen. Antioxidant Hydramist ger en flash-firming-effekt som såklart är välkommen den med!

10%
Dermalogica Multi-Active Toner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Antioxidant Hydramist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
10%
Dermalogica Ultracalming Mist
Dermalogica Ultracalming Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips