• Fraktfritt inom Sverige!

0 Varukorg
 
Clarins Oil Tonic Body Treatment Oil
Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil
Elemis Japanese Camellia Body Oil Blend
Clarins Stretch Mark Expert
 

Men det finns också de mammor som tycker att det är väldigt jobbigt att deras kropp har förändrats av en graviditet, exempelvis för att de fått hudbristningar eller s.k. strechmarks. Just hudbristningar är något som i många fall går att förebygga.


Undvik hudbristningar under graviditet

Hormoner och gener avgör till viss del hur pass elastisk hud vi har. Men även andra faktorer påverkar. Tar vi ordentligt hand om vår kropp och hud så kan det påverka mycket. En balanserad kost, ordentligt med vatten, regelbundet med motion och extra kosttillskott med vitamin C, E, zink och kisel (kolla på förpackningen om rekommendationerna vid graviditet) kan göra huden mera motståndskraftig. Ta väl hand om huden är såklart bra att göra oavsett om man är gravid för tillfället eller inte. För att undvika hudbristningar under graviditet så börja så tidigt som möjligt att ta hand om huden. Glöm inte att smörja! En genomfuktad hud är dessutom alltid mer elastisk än en torr och elasticitet är vad det till stor del handlar om här.

Bra produkter för motverka hudbristningar under graviditet

ELEMIS JAPANESE CAMELLIA BODY OIL BLEND har en av de finaste bäraroljorna som extraheras från den japanska kameliablomman och blandats med sötmandelolja. En väldigt bra olja som förbättrar elasticiteten, stöder och ger näring till alla hudtyper.

CLARINS OIL TONIC BODY TREATMENT OIL har en blandning av essentiella oljor och hasselnötsolja med 100% rena växtextrakt. Oljan gör så att hudvävnaderna stärks och blir fastare så att hudens elasticitet förbättras, vilket förebygger uppkomsten av bristningar. Huden blir mjuk, sammetslen och motverkar uttorkning.

CLARINS STRETCH MARK MINIMIZER är en rik och behaglig creme som förstärker hudens elasticitet, hjälper till att motverka uppkomsten av bristningar och även att reducera framträdandet av nyare bristningar. En creme som är idealisk under graviditet, pubertet och vid viktändringar.

MARIA ÅKERBERG LOVELY MOTHER BODY OIL är en massageolja som är bra under graviditet för hela kroppen och speciellt på mage, bröst och lår. Oljan verkar förebyggande mot hudbristningar under graviditeten och hjälper huden att bevara fukt. Huvudingrediensen i Lovely Mother är sheasmörolja och solrosolja. Den ljuvliga doften kommer från de eteriska oljorna geranium, mandarin, patcholi och citron.

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, och jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får ni läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära er något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

VARFÖR SKA MAN ANVÄNDA ANSIKTSVATTEN? 

Ett ansiktsvatten använder du efter rengöring för att återställa pH-balansen i huden och för att förbereda huden för kommande produkter. En fuktad hud har nämligen bättre förmåga att tillgodogöra sig efterföljande serum och creme, därför är ett ansiktsvatten en viktig nyckel i din hudvårdsrutin. Att använda en toner i sin hudvårdsrutin är alltså ett väldigt bra komplement, oavsett vilken hudtyp man har.  Dermalogicas ansiktsvatten har ett flertal funktioner. Nedan är ett par av dem:

TORR ELLER KÄNSLIG HUD

Multi-Active Toner är bra för en fuktfattig eller torr hud. Även den som har en fet hud, eller som tampas med acne kan bli fuktfattig. Multi-Active Toner kan alltså användas av alla som behöver tillföra fukt till huden. Utöver att ge en ordentlig fuktdusch slätar Multi-Active Toner ut och lugnar huden. Den fungerar även utmärkt att använda under dagen, över smink.

UltraCalming Mist är ett perfekt ansiktsvatten för den som upplever en känslighet. Den lugnar omedelbart och återfuktar huden, så att den inte känns lika stram och irriterad längre.

 

ANTIAGE ELLER TONÅRING 

Antioxidant Hydramist är förutom fuktgivande även en riktig antioxidant-bomb. Som omedelbart resultat har den även en flash-firming-effekt! Antioxidanterna skyddar sedan huden mot fria radikaler, som orsakar nedbrytning av kollagen.

Micro-Pore Mist är ansiktsvattnet för tonåringen. Det löser upp tilltäpptheter av döda hudceller och talg med hjälp av salicylsyra och hjälper hudytan att hålla sig matt under dagen. Den lugnar även huden och motverkar uppkomsten av nya blemmor. Dessutom kan den användas över bröst och rygg om du får finnar även där. Suveränt för tonåringen som lätt får finnar och orenheter!

NÄR SKA MAN ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Huvudsakligen använder du ditt ansiktsvatten efter att du rengjort huden morgon och kväll. Det avslutar rengöringsrutinen brukar man säga, genom att återställa pH-balansen i huden efter att den varit i kontakt med vatten. Huden och vattnet har nämligen olika pH-värde. Att huden har rätt pH-värde är viktigt för att hudens syraskyddsmantel ska hållas intakt. Det är nämligen hudbarriären som hjälper huden att stå emot yttre påfrestingar, föroreningar och bakterier. Dessutom avlägsnar ansiktsvattnet rester av kalk från vattnet och återfuktar huden så att den är optimalt mottaglig för efterföljande serum och/eller creme. 

 

HUR SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN?

Dermalogicas ansiktsvatten kan sprayas över ansikte och hals. Slut ögonen och spraya från ett par decimeters avstånd. En del föredrar att spraya misten på en bomullspad, och sedan stryka den över ansiktet (inte ögonen).

 

HUR OFTA SKA JAG ANVÄNDA ETT ANSIKTSVATTEN? 

Använd gärna ansiktsvatten morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet! Har du en väldigt torr hud kan du använda ett ansiktsvatten istället för att tvätta ansiktet meD vatten och rengöring på morgonen. OCH – du kan även använda den under dagen för att återfukta eller balansera. Flera av dem har en behändig resestorlek som du kan fylla upp från din fullsize-flaska, och sedan ha i jackfickan eller på skrivbordet. Multi-Active Toner, UltraCalming Mist och Antioxidant Hydramist är perfekta att sparaya på under dagen, även över makeup. Jobbar du i en torr miljö eller sitter mycket framför datorn, tillför de nödvändig fukt under dagen. Antioxidant Hydramist ger en flash-firming-effekt som såklart är välkommen den med!

10%
Dermalogica Multi-Active Toner
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Antioxidant Hydramist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
10%
Dermalogica Ultracalming Mist
Dermalogica Ultracalming Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}
9%
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Dermalogica Clear Start Micro-Pore Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
  • Favoriter
  • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips