Vilken ögonkräm ska jag välja?

Vi får ofta frågan om vilken ögonkräm man ska välja. Det finns en hel del olika produkter så i detta inlägg tänkte vi tipsa om dem som vi tycker är allra bäst för olika behov. Eftersom huden kring ögonen är väldigt känslig och tunn så är det väldigt viktigt att du använder rätt produkt. Detta gör också att du lättare undviker påsar under ögonen. Det är även viktigt att man applicerar på rätt sätt, så därför börjar vi med tips kring det.

 

Applicera din ögonkräm på rätt sätt

  1. Använd inte för mycket! Det räcker med en liten ärta för båda ögonen.
  2. Applicera inte för nära ögonen! Krämen ”vandrar” inåt ögat, vilket gör att du riskerar att få problem med ögonen om du applicerar för nära. Glöm inte att även gå upp på brynbenet.
  3. Var försiktig! Gnugga eller tryck inte in krämen. Det bästa är att använda ringfingret eftersom du är svagast på det fingret och sedan dutta in krämen försiktigt. Dutta in den som en liggande 8:a runt ögonen.

 

Tips på ögonkräm för olika behov

Torr hud/fina linjerDermalogica Intensive Eye Repair är en närande ögonkräm med reparerande vitamin C, jams och fuktbindande hyaluronsyra. Krämen ger rikligt med fukt, slätar ut fina linjer och motverkar förtida åldrande runt ögonpartiet.

RynkorPeter Thomas Roth Retinol Fusion Eye Cream innehåller 1% mikroinkapslat retinol som stöttar hudens förnyelseprocess. Ökar hudens mjukhet samt minskar uppkomsten av pigmenteringar och fina linjer och rynkor.

Slapp hudElemis Pro-Intense Eye and Lip Contour Cream är en intensivt återfuktande ögonkräm som synbart reducerar fina linjer. Gör att ögonkonturen behåller sin ungdomlighet och fasthet. Den verkar uppstramande.

Känslig hudDeclèor Harmonie Calm Relaxing Milky Gel-cream For Eyes, en gel-creme med lätt och fin konsistens. Framtagen för det ömtåliga området runt ögonen som omedelbart lugnas och lämnas friskt och behagligt.

Mörka ringarEneomey Skin Renu Intensive Serum-DC är ett intensivt ögonserum mot mörka ringar, pigmentering runt ögonen och etniska fläckar. Den minskar pigmenteringen i huden runt ögonen genom samverkan av 5 olika ämnen som verkar depigmenterande och melaninstabiliserande.

Svullnad/PåsarBeautè Pacifique Puffy Eyes Gel, en uppstramande gel mot påsig hud runt ögonen. De aktiva ämnena i Puffy Eyes Gel reorganiserar kollagen- och elastinfibrerna till en stramare struktur.

FörebyggandeClarins Multi-Active Yeux är ögonkrämen som gör allt. Minskar trötthetstecken, mjukar upp fina linjer och rynkor, och suddar bort konsekvenserna av en hektisk livsstil och brist på sömn.

Extra kick/MaskRodial Dragon´s Blood Eye Masks är en mask för att få ögonområdet fastare och fylligare. Ögonmasken använder sig av Rodials Dragon´s Bloodkomplex för att intensivt återfukta och mjuka upp. Dragon´s Blood-extrakt verkar som ett andra lager hud medan den lugnar och reparerar hudcellerna. Hyaluronsyra ger en omedelbar plumpingeffekt och återfuktar.

Kommentera