skönhetsmyter

Vi avslöjar seglivade skönhetsmyter

“Rycker du ett grått hår kommer 1000 nya” är en gammal skröna man hört, ja nästan jämt faktiskt. Och det är inte ens sant. Vad finns det mer för skönhetsmyter vi går efter, i tron om att vi handlar rätt? Dags att slå hål på dessa skönhetsmyter!

Vanliga skönhetsmyter

Du måste börja använda anti-aging krämer när du har fyllt 30

Det finns inget som säger att du måste köpa en anti-aging kräm så fort du fyller, fyllt eller närmar dig 30. Dessa produkter har ingen åldersgräns då huden är lika individuell som ett fingeravtryck. Du känner faktiskt bäst själv när du bör använda anti-aging krämer. Vi gillar särskilt Dermalogicas Overnight Repair Serum som återställer hudens lyster, mjukhet och spänst. Detta är ett högkoncentrerat serum som verkar under tiden du sover. Hudens lyster, mjukhet och spänst återställs samtidigt som fina linjer minimeras. Serumet är det senaste tillskottet till Dermalogicas prisbelönta AGE smart-serie, där de tagit fram produkter som motverkar förtida hudåldrande.

Håret blir tjockare och grövre när du rakar dig

Givetvis blir inte ditt hår tjockare eller mörkare för att du rakar dig. Men eftersom hårstrån är tjockare vid basen så verkar det tjockare precis när det växer ut, eftersom det skurits av precis vid roten. Rakning påverkar dock inte vare sig tjockleken eller färgen på håret, så raka på! Shaving Cream från Maria Åkerberg är en mjuk rakcreme med bland annat apelsin och lavendel som lugnar och skyddar huden under rakningen samt ger ett bra glid för hyveln. Innehåller även mjukgörande jojoba olja och återfuktande aloe vera. 

skönhetsmyter

Du kan rädda kluvna toppar

Något som har gått sönder kan man inte “laga” med mirakelmedel. Det enda sättet för att stoppa kluvna hårstrån är att helt enkelt klippa av dem. Däremot kan håret kännas, och se, fräschare ut med hjälp av balsam eller hårinpackning. Använd en snäll inpackning så som Maria Åkerbergs Hair Therapy. En återfuktande och mjukgörande inpackning för alla hårtyper, men särskilt bra för ett torrt och sprött hår.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.