Dermalogica ansiktsvatten

Varför ska man använda ansiktsvatten?

Ett ansiktsvatten använder du efter rengöring för att återställa pH-balansen i huden och för att förbereda huden för kommande produkter. En fuktad hud har nämligen bättre förmåga att tillgodogöra sig för efterföljande serum och creme, därför är ett ansiktsvatten en viktig nyckel i din hudvårdsrutin.

Dermalogicas ansiktsvatten har ett flertal funktioner. Nedan är ett par av dem:

  • Multi-Active Toner är bra för en fuktfattig eller torr hud. Även den som har en fet hud, eller som tampas med akne kan bli fuktfattig. Multi-Active Toner kan alltså användas av alla som behöver tillföra fukt till huden. Utöver att ge en ordentlig fuktdusch slätar Multi-Active Toner ut huden och lugnar den. 
  • UltraCalming Mist är ett perfekt ansiktsvatten för den som är känslig i huden. Den lugnar omedelbart och återfuktar huden, så att den inte känns lika stram och irriterad längre. 
  • Antioxidant Hydramist är förutom fuktgivande även en riktig antioxidant-bomb. Som omedelbart resultat har den även en flash-firming-effekt! Antioxidanterna skyddar sedan huden mot fria radikaler, som orsakar nedbrytning av korslänkning av kollagen.
  • Breakout Clearing All Over Toner är ansiktsvattnet för tonåringen. Det löser upp tilltäpptheter av döda hudceller och talg med hjälp av salicylsyra och hjälper hudytan att hålla sig matt under dagen. Den lugnar även huden och motverkar uppkomsten av nya blemmor. Dessutom kan den användas över bröst och rygg om du får finnar även där. Suveränt för tonåringen som lätt får finnar och orenheter!

Att använda en toner i sin hudvårdsrutin är alltså ett väldigt bra komplement, oavsett vilken hudtyp man har. 

När ska man använda ett ansiktsvatten? 

Huvudsakligen använder du ditt ansiktsvatten efter att du rengjort huden morgon och kväll. Det avslutar rengöringsrutinen brukar man säga, genom att återställa pH-balansen i huden efter att denne varit i kontakt med vatten. Huden och vattnet har olika pH-värde nämligen. Att huden har rätt pH-värde är viktigt för att hudens syraskyddsmantel ska hållas intakt. Det är nämligen den, hudbarriären, som hjälper huden att stå emot föroreningar och bakterier. Dessutom avlägsnar ansiktsvattnet rester av kalk från vattnet och återfuktar huden så att den är optimalt mottaglig för efterföljande serum och/eller creme. 

Hur ska jag använda ett ansiktsvatten?

Dermalogicas ansiktsvatten kan sprayas över ansikte och hals, Slut ögonen och spraya från ett par decimeters avstånd. En del föredrar att spraya misten på en bomullspad, och sedan stryka den över ansiktet (inte ögonen) för att se att all makeup avlägsnats.

Hur ofta ska man använda ett ansiktsvatten?

Som jag nämnde ovan är det huvudsakligen morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet som ansiktsvattnet ska in. MEN – du kan även använda dem under dagen. Flera av dem har en behändig resestorlek som du kan fylla upp från din fullsize-flaska, och sedan ha i jackfickan eller på skrivbordet. Multi-Active Toner, UltraCalming Mist och Antioxidant Hydramist är perfekta att sparaya på under dagen, även över makeup. Jobbar du i en torr miljö exempelvis tillför de nödvändig fukt under dagen. Antioxidant Hydramist ger en flash-firming-effekt som såklart är välkommen den med! 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.