rätt foundation

Välj rätt foundation – vi ger dig knepen

Rätt foundationen är verkligen viktigt då den utgör basen för hela din makeup. Vad gör en felfri ögonmake om ansiktsfärgen påminner om en morot? Eller brukar din foundation bli kakig och kladdig? Läs våra tips om hur du väljer rätt foundation efter din underton samt hur du ska välja rätt konsistens utefter din hud.

Välj rätt foundation – efter din underton

För att ta reda på din underton finns det ett knep: titta på din underarm.

Varm/gyllene underton: Venerna på din underarm går åt det gröna eller gulgröna hållet. Då ska du använda dig av varma nyanser och ska ha en foundation som drar mer åt det gula hållet.

Neutral undertorn: Venerna är både blå och gröna. Då kan du välja bland både varma och kalla nyanser.

Rosig/kall undertorn: Venerna är blå, blågröna och blålila. Du passar bäst i kalla nyanser och bör hitta en foundation som drar lite åt rosa.

 

Välj rätt foundation – efter din hudtyp:

Om du har…

Torr eller uttorkad hy: Om du har lätt att flagna kan puder framhäva ojämnheter på ett oönskat sätt. Var noga med återfuktningen och välj hellre en flytande foundation som återfuktar huden.

Fet hy: Undvik oljebaserade foundations eftersom dessa kan täppa igen porer och leder till oönskade finnar och blemmor.

Känslig hy: Den som har en känsligare hudtyp bör testa mineralsmink som gör bra för huden och låter den andas.

Våra favorit-foundations

För torr och uttorkad hud rekommenderar vi Clarins Everlasting Foundation med spf 15. Detta är en foundation för alla hudtyper och ger en full täckning utan att kännas tung på huden.

För den med mer oljig hud är verkligen Clarins Teint Pores & Matite ett underverk på flaska. Hudens textur förfinas, porerna blir mer åtdragna och huden håller sig matt och fräsch hela dagen.

För känslig hud föredrar vi Bareminerals Original, mineralfoundation med 100 % rena mineraler och med naturligt UV-filter SPF 15.

rätt foundation

På vår hemsida kan man enkelt fylla i sina önskemål i parametrarna till vänster för att få skräddarsydda förslag på produkter efter din hudtyp.
Om du ändå är osäker, tveka inte att höra av dig till oss!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.