Dermalogica Redness Relief Essence

Vad är en essence?

En essens, eller ett essence water som det också heter, är en fusion mellan ansiktsvatten och serum. Essensen är rikare än ett ansiktsvatten, men ofta lättare än ett serum. Den fungerar som en fuktsluss och optimerar effekten av ditt serum. Essensen jobbar på ökad volym, genom att tillföra massor av fukt till huden.

Vad är skillnaden mellan en essence och ett ansiktsvatten?

Ett ansiktsvatten använder du som ett avslutande steg i din rengöringsrutin, för att återställa pH-balansen i huden och för att få bort kalk- och makeuprester. Ansiktsvatten är alltså mer renande och balanserande för huden, en produkt du använder för att vårda hudbarriären efter rengöring. Många använder sitt ansiktsvatten genom att stryka det över huden med hjälp av en bomullsrondell. Med det sveper man då bort makeuprester och eventuella kalkrester som blivit kvar på huden efter att den varit i kontakt med vatten. Essensen däremot klappar du mjukt in i huden. Konsistensen är inte lika vattnig, utan något rikare. 

Varför ska jag använda en essence?

Är man ute efter att få en riktigt återfuktad och plumpad hud så bör man lägga till en essens i sin rutin. Den är rikare än ett ansiktsvatten och har som huvudsakligt syfte att plumpa upp huden med fukt. Känslan är att huden får ökad volym, är återfuktad och mjuk. En väl återfuktad hud blir mer plumpad och får en finare lyster, och det vill vi väl alla ha? 

När ska jag använda en essence? 

Essensen applicerar du efter rengöring och ansiktsvatten, men innan serum. Använd den både morgon och kväll och klappa in essensen i huden så att den kan tillgodogöra sig alla fina ingredienser. Följ sedan upp med serum och creme. 

Vilken essence passar mig? 

Det är inte alltid så lätt att hitta rätt i hudvårdsdjungeln! Nedan har du några av våra essenser listade:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.