Tips på ekologisk hudvård

Denna gång tänkte vi ta upp det här med ekologisk hudvård, något som det har pratats mycket om på senare tid. Vi kan lätt förstå varför! Ekologisk hudvård handlar nämligen om produkter som är bra både för oss människor och för vår natur.

 

Vad är ekologisk hudvård?

Det som skiljer ekologisk hudvård från vanliga produkter är hur ingredienserna är framtagna. När man framställer de ekologiska varianterna så försöker man så mycket det bara går att hitta ingredienser från naturen och undvika syntetiska kemikalier, som i vissa fall är miljöfarliga och kan orsaka allergier eller andra typer av problem. Men när vi pratar om att kalla något för just ekologiskt, så innebär det att man inte använder några som helst typer av bekämpningsmedel, besprutningsmedel eller konstgödsel när man odlar råvaran. För att en produkt ska få kallas ekologisk så måste den vara odlad och dessutom vara odlad på ett sätt så att kraven på ekologi uppfylls. Dessa krav innebär bland annat att inga kemikalier används i odlingen och att den odlade råvarans ursprung måste kunna verifieras.

 

Tips på ekologisk hudvård

Hos oss hittar du flera produkter som är ekologiska. Några av de varumärken som vi jobbar med är:

 

MARIA ÅKERBERG – Ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö, är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar Maria Åkerbergs produkter. Målet är helt naturliga produkter med 100 procent ekologiskt innehåll. Alla produkter tillverkas i Sverige men råvarorna kan vara hämtade från hela världen. Alla råvaror är ekologiska. Läs mer!

 

THE ORGANIC PHARMACY – Ett exklusivt och helt ekologiskt märke med organisk hudvård. The Organic Pharmacy väljer noggrant ut varje ingrediens för att minsta beståndsdel i varje produkt ska ha maximalt vårdande effekt på huden. Läs mer!

 

TRANSDERMA Tillverkas av ProBios Laboratories som grundades utifrån Dr. Alvin Ronlans upptäckter från trettio års forskning inom vitaminterapi och probiotika. Transderma® A, C, M, O & R är serum som är utvecklade i Sverige, med endast en eller några få typer av aktivsubstanser. Serien är 100 procent ekologisk. Läs mer!

 

CICAMED – En serie produkter som är utvecklade för att lösa problem inom hud och hår. Tyngdpunkt ligger på säkerhet och effektivitet vid valet av ingredienser. Cicamed Organic Science kombinerar det bästa från naturen med vetenskap i en ekologisk hudvårdsserie. Läs mer!

Kommentera