ekologisk deodorant

Tips på ekologisk deodorant

Att välja rätt deodorant kan ibland vara svårt, utbudet är stort och dofterna desto fler. Vad bör man ha för kriterier? Ekologiska deodoranter har fått sig ett uppsving de senaste åren då konsumenten har blivit mer medveten om innehållet i produkterna. Det är viktigt att välja en deodorant som är så ren och naturlig som möjligt för att undvika negativa effekter för dig och miljön.

Därför bör du välja ekologisk deodorant

Vanliga deodoranter innehåller ofta aluminium och andra syntetiska tillsatser som ”doft-blockerare” och ”svett-blockerare”, vilket kan vara skadligt för hälsan på längre sikt.
Att se över sina deodoranter, och övriga hudvårdsprodukter, kan därför vara en bra idé.

Ekologisk deodorant x3 från Maria Åkerberg

Deo Roll-On Beautiful från Maria Åkerberg är en effektiv roll-on deodorant som doftar härligt av bland annat apelsin och kardemumma. Deodoranten hjälper vid odör och är samtidigt snäll mot din hud. Den är ekologisk och är fri från aluminiumklorid och triklosan. Deo Roll-On Essential är från samma serie, men doftar istället av grapefrukt och lagerblad som inger en frisk doft.

Applicera deodoranten direkt på nytvättad och torr hud, en gång om dagen eller vid behov. Deodoranten absorberas snabbt av huden utan att lämna en klibbig känsla.
För optimal användning rekommenderar vi att du använder deodoranten under dagtid och Cold Pressed Jojoba Oil under natten. På kvällen sköljer du av deodoranten och applicerar istället oljan, för att mjukgöra huden och tillföra bakteriedödande effekt under natten.

ekologisk deodorant

 

Saltdeon är en annan otroligt effektiv deodorant, som varar upp till 24 timmar, helt doftfri och utan alkohol och aluminiumklorid. Den desinficerande effekten gör att den även passar under armarna efter rakning. En annan viktig aspekt är att den inte lämnar några fläckar på kläderna. Saltdeon håller länge, se bara till att rengöra den emellan användningarna för att bevara fräschören.

 

ekologisk deodorant

Här finner du fler produkter från Maria Åkerberg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.