motverka torra händer

Tips för dig med torra händer

Torra händer är det många som har problem med. Vanligast är det under vinterhalvåret då luften är torrare både inomhus och utomhus. Torr hud har inte tillräckligt av de fuktighetsbevarande ämnen som den gärna ska ha. Ytterst på huden har vi en skyddande fetthinna. På torr hud kan hinnan ha tunnats ut vilket gör att fukten lättare dunstar bort. I detta inlägg ger vi några tips på vad man kan göra om man har torra händer.

Att tänka på vid torra händer

Tvätta händerna

Många tvättar sig med tvål flera gånger om dagen, vilket kan vara skadligt för huden. Att använda en mild tvål är A och O. Starka tvålar kan lösa upp hudens egen skyddsbarriär. Maria Åkerberg Liquid Soap Rosemary är en mild och ekologisk tvål som passar torr och känslig hy. En två som tillåter huden att behålla sin naturliga och skyddande syramantel.

Naglar och nagelband

Har man torra händer så har man ofta även sköra naglar och nagelband. Genom att massera in en droppe av Myrra Nail & Cuticle Oil varje kväll så stärks naglarna och nagelbanden. Denna nagelolja innehåller jojobaolja som binder hudens fuktighet och ökar hudens skyddsbarriär. Huden får då möjlighet att återuppbyggas. Fungerar allra bäst före applicering av handkräm.

Vårdande handkräm

Att dagligen smörja in sina torra händer med en väl vårdande handkräm gör stor skillnad. Super Restorative Hand Cream är den idealiska hudkrämen för vackra händer. Vid appliceringen så smälter cremen på huden och gör händerna mjuka utan att kännas oljiga eller klibbiga. Använder man Super Restorative Hand Cream dagligen så hjälper cremens utjämnande och stärkande kombination av växtextrakt till att bibehålla mjuka och vackra händer.

motverka torra händer

Att tänka på

När man lider av torra händer så är det bra att känna till att vatten faktiskt torkar ut huden. Hett vatten är det sämsta så tänk på att alltid tvätta händerna i ljummet vatten. Det kan göra stor skillnad.
När man diskar för hand så ska man alltid ha diskhandskar på sig för att skydda mot de starka ingredienserna i diskmedlet.
Är det kallt ute så ska man alltid ha på sig vantar. Det skyddar händera från den torra och kalla luften.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.