hårfärg

Skönhetstabbe: Min hårfärg blev fel!

”Min hårfärg blev fel” berättar Natalie. Alla har vi nog en och annan skönhetstabbe bakom oss. Läs Natalies historia där hon delar med sig av sin värsta skönhetstabbe. Har du en egen skönhetstabbe att dela med dig av? Maila oss gärna på info@babyface.se. Du får vara anonym om du vill! ?

Hjälp, min hårfärg blev fel!

Vi hade nyligen flyttat till en ny stad och kvällen före jag skulle börja på min nya högstadieskola fick jag den briljanta idén att jag skulle pröva på livet som brunett. Ny stad, ny skola, nya vänner och nytt utseende på en och samma gång, snacka om ”fresh start” tänkte jag. Att jag mot min vilja blivit kallad Blondie genom hela skoltiden påverkade givetvis mitt beslut. Kanske skulle eleverna på den nya skolan ta mig mer seriöst i en mörkare hårfärg, minns jag (tråkigt nog) jag tänkte. Jag var så trött på att vara den ”lilla söta”. Jag var kortväxt, sen i puberteten och fick sällan min röst hörd. Nu skulle det vara över för lilla söta Blondie, tänkte jag. Jag handlade mig en förpackning hårfärg på Åhléns, en mörkbrun färg. När jag kom hem med hårfärgen hade klockan redan hunnit bli över 18. Jag minns att jag tänkte tanken att om jag ångrade mig och tyckte att resultatet blev fult, så fanns det inget återvändo. Frisörsalongerna var stängda och de lokala butikerna likaså. Men jag kunde ju inte gärna gå en dag som blond för att sedan färga håret, så hårfärgen åkte i. När jag duschat och fönat håret så fick jag en rejäl chock! Håret var inte mörkbrunt, det var GRÖNT! Jag började gråta och skaka. Mamma hörde mina tjut och undrade vad som stod på. Hennes min när hon såg mitt hår kommer jag aldrig att glömma!! Har nog aldrig sett henne så knäckt. Hon har sedan jag var liten varit emot att jag skulle röra mitt långa blonda hår över huvud taget. Det var knappt att jag fick toppa det. Jag fick vackert trampa i väg till skolan med grönt hår dagen efter. Mamma bokade tid hos en frisör men det var ju inte förrän efter skoltid. Tack o lov så var eleverna på nya skolan väldigt vänliga. Där var inte alls samma hårda attityd som jag var van vid från gamla skolan heller, så jag var lättad. Givetvis undrade de över mitt val av grön hårfärg, men skrattade snarare med mig än åt mig åt mitt dilemma. Frisören räddade håret på eftermiddagen och jag var sedan brunett i två år innan jag saknade mitt blonda hårsvall och såg till att få det tillbaka igen. Min skolstart i nya skolan kommer jag aldrig glömma och det gör inte mina vänner från klassen heller. 🙂

Oj, grönt hår är det många som blivit drabbade av. Tur att det gick så bra för dig första skoldagen trots din gröna hårfärg! 🙂
Läs också Karin och Jennifers tabbar i ett tidigare inlägg.

Kommentera