skönhetssömn

Skönhetssömn – myt eller inte?

Skönhetssömn – att sova sig snygg? Det låter ju inte särskilt troligt men faktum är att det faktiskt är sant. Det händer mycket i vår hud medan vi sover. Sömnen är kroppens naturliga skönhetsmedel kan man säga. Viktigast för vårt utseendet är djupsömnen. Då frisätts stora mängder tillväxthormoner som sätter fart på förnyelse och uppbyggnad av hudens celler.

 

Vad händer vid brist på vår skönhetssömn?

Vid för lite sömn kan kollagensystemet i huden bli ansträngt. Kollagen är ett fiberprotein i huden som bidrar till att hålla den fuktig och smidig. Vid för lite kollagen i huden så kan den uppfattas som färglös och smårynkig. Detta kan också göra att mörka ringar under ögonen framträder. Vår skönhetssömn är med andra ord viktig!

 

Din livsstil spelar roll

Det finns hela sju sorters kollagen som ger huden fasthet. För att bevara kollagenet så är en sund livsstil A och O och du håller din hud fräsch och vacker längre. Förutom att inte slarva med sömnen så kan du också tänka på att äta en välbalanserad kost, motionera regelbundet, försök undvika stress, drick mycket vatten, skippa cigaretterna och vara försiktig med solen.

 

Rätt nattcreme gör underverk

Det lönar sig att investera i en bra nattcreme! Hudvård på natten är en enkel genväg till finare hud. Genom att applicera en nattcreme varje kväll så hjälper du huden att återhämta sig från dagens påfrestningar. Nattcremens uppgift är att återfukta och ge huden näring medan du sover. Välj en som är anpassad efter din hudtyp. I vår webbshop kan du hitta nattcreme som hjälper mot fet hy, känslig hy, torr hy, oren hud, mogen hud, pigmenterad hud, blandhy, eksem, fuktfattig hud, förstorade porer, ojämn hudstruktur, oljig hud, psoriasis, rosacea, rynkor, slapp hud och ytliga kärl.

nattcreme skönhetssömn

 

Vacker hud medan du sover

Elemis Pro-Collagen Oxygenating Night Cream är ett tips på en kliniskt bevisad syresättande nattkräm. Den innehåller en enastående kombination av algen laminaria digitata och rödalg som bidrar till att bibehålla huden. Padina pavonica förbättrar hudens fasthet, elasticitet och smidighet. Den har syresättande egenskaper som kommer ifrån antioxidantrika och näringsrika sesam-och avokadolja. Huden blir fastare med en vacker lyster och hudens åldrande fördröjs.

Har du frågor kring vilken nattcreme som är bäst för dig så hjälper vi dig gärna.
Maila info@babyface.se

Kommentera