Serum

Serum – Vad är det och hur fungerar det?

Serum är en hudvårdsprodukt vars främsta uppgift är att reparera huden. Produkten har, till skillnad från vanliga ansiktskrämer, den fantastiska egenskapen att den tränger in på djupet och ger huden näring. Därför är det bra att använda ett serum som ett komplement till en vanlig dagkräm. En kombo som  gör underverk med din hud.
Eftersom serum är en viktig produkt att ha i badrumsskåpet, vill vi i dagens inlägg lyfta fram ett flertal serum från olika varumärken. Produkter som är fullproppade med effektiva näringsämnen som kommer att ge din hud en riktigt boost och lämna den snygg och lystrig.
 

Serum för olika hudtyper

 
Torr hy- Torr och fuktfattig hud är ett stort problem, särskilt på vintern. Huden behöver då bli återfuktad på djupet. Därför är Multi-molecular hyaluronic complex, från Niod ett perfekt alternativ. Produkten är som ett glas vatten för din hy och ger maximal återfuktning. Applicera en liten mängd av serumet över hela ansiktet och låt produkten sjunka in i hyn. Ett annat serum är Hydra boost, från det brittiska varumärket Elemis. Produkten återfuktar torr hud och håller den återfuktad hela dagen. Huden lämnas mjuk, smidig och perfekt återfuktad.
 
Fet hy-  Ett bra alternativ för dig som har torr hud är Pore minimizing, från Clarins. Ett serum som rengör och mattar ner huden. Produkten har en unik formula som saktar ner oljeproduktionen och reducerar framträdande porer. Serumet ger en fräsch hy med minskade orenheter.
 
Känslig hy- För dig med känslig hy är Calming sensitive calming bi-phase moisturizer, från Babor det bästa alternativet. Produkten är intensivt återfuktande och fungerar perfekt för dig med superkänslig hud. Den är fri från parfym, färgämnen, konserveringsmedel och emulgeringsmedel.


Pigmenterad hy- För dig med pigmenterad och ojämn hy är White brightening even tone från Elemis ett bra alternativ. Serumet är intensivt uppklarnande och reducerar uppkomsten av ojämn pigmentering. Det unika komplexet av prästkrage och ärtextrakt tillsammans med inkapslad vitamin C hjälper till att reducera uppkomsten av mörka fläckar, åldersfläckar och befintliga ojämnheter.

Det var tips på bra serum. Vi hoppas att detta inlägget har varit till hjälp. Har du frågor kring serum som passar just dig och dina behov så tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna!
info@babyface.se

 

Kommentera