oren hy

Så undviker du oren hy

Oren hy och blemmor är vanligt förekommande. Föroreningar, väderskiftningar eller makeup-rester – flera orsaker kan ligga bakom oren hy och det kan vara svårt att veta vad som har orsakat vad. Vi tipsar om produkterna du ska använda för att bli av med problemen.

Så blir du av med oren hy

Grunden för en balanserad och hälsosam hudkondition är en daglig rengöring av huden. Biodroga MD CLEAR + Cleansing Fluid innehåller salicylsyra som tar bort förtjockad, förhornad hud och döda hudceller. Detta innebär att huden kan ”andas” igen och hudvårdsprodukterna absorberas bättre av huden.  Avsluta sedan rengöringen med CLEAR + CLEANSING Clarifying Lotion. Skaka flaskan, häll ut en liten mängd på en bomullstuss och svep över ansiktet. Huden är nu väl rengjord från grunden och bekämpar kommande orenheter och dylikt. Detta leder i sin tur att huden svarar bättre på ingredienserna i din kommande hudvårdsrutin.  

oren hy

Bekämpa oren hy och blemmor

Oftast är det olika partier i ansiktet som drabbas av blemmor, en finne på näsan eller knottror i pannan exempelvis. Anti-Blemish Creme applicerar du på de områden som är utsatta och kan med fördel sitta kvar under dagen då den smälter bra in med sin hud-liknande färg. Den tar bort uppkomna problem och förhindrar att nya uppstår. För bästa effekt är det viktigt att huden är noga rengjord enligt stegen ovan.

Lider man av mycket oren hy och blemmor har man också en lätt oljig  och fetare hud. Biodroga MD CLEAR + 24h care är skräddarsydd för fet hud. Produkten lämnar inte någon onödig oljefilm på huden och därmed blir inte porerna igentäppta, och huden kan andas ordentligt.

oren hy

En smidigt quickfix för fet och orenhy är denna sheetmask som på endast 15 minuter hämmar bakterietillväxt och glansig T-zon. När du tar bort masken ska du inte skölja bort resterna av serumet utan istället massera in det i huden.

oren hy

Kommentera