Hy i vinter

Så tar du hand om din hy i vinter

Vintern är en härlig tid på året. Snön omvandlar vårt avlånga land till ett iskallt, vackert paradis. Dessvärre kan vinterkylan skada huden och lämna den torr och glanslös. I det här inlägget delar vi med oss av tips på hur du kan ta hand om din hy i vinter för att hålla den mjuk och återfuktad. Tips som kommer få din hy att se fantastisk ut.

4 tips för att ta hand om din hy i vinter

 

1. Rätt hudvårdsprodukter på vintern är ett måste! Hudvårdsprodukterna bör anpassas efter årstid, så om du inte har rensat bort alla sommarens hudvårdsprodukter är det hög tid att göra det nu. Vi börjar med produkter som vanligtvis används i duschen. Tvål och vatten löser upp fett och torkar ut din hy. Därför bör du istället använda produkter som är oljebaserade. Produkter som inte bara rengör huden utan också lämnar den mjuk och återfuktad. Rose bath oil från The organic pharmacy är ett perfekt alternativ i vinter. Produkten mjukar upp och ger huden näring. Precis det som behövs i kylan.
 

2. Kylan har en tendens att torka ut huden och får den att tappa sin naturliga fukt. Under vintern är det därför extra viktigt att du smörjer in huden med feta krämer. Smörj in dig regelbundet för att ge huden den fukt den behöver. Ett tips är att använda Body lotion white chocolate från Maria Åkerberg. En hudkräm som motverkar torr hud. Produkten innehåller vaniljextrakt och kakaosmör som dessutom avger en fantastisk doft.
 

3. Kroppen är viktig men glöm inte ansiktet! Huden i ansiktet är tunnare än på kroppen. Därför är den väldigt känslig mot kyla och behöver extra omsorg under vintern. Håll ansiktet återfuktat genom att använda en bra ansiktsmask. Ansiktsmasker har de fantastiska egenskaperna att de mjukar upp, återfuktar och gör huden avslappnad. Perfekt i vinter! Använd gärna en fetare ansiktsmask under vinterhalvåret och se till att upprepa behandlingen ett flertal gånger i veckan. Face mask moist från Maria Åkerberg är ett perfekt alternativ i vinter. Produkten återfuktar och stärker hudens struktur.
 

4. Avslutningsvis ska vi ge dig ett råd som du säkert hört många gånger förut. Klä dig varmt! Om du vill ta hand om din hud ska du inte utsätta den för kyla. Använd mössa, vantar, halsduk och gärna plagg i flera lager för att undvika att vinterkylan kommer åt din hud.
 

Så tar du hand om din hy i vinter. Vi hoppas att tipsen har varit till hjälp!
Har du frågor kring våra produkter och vad som kan passa dig bäst är du alltid välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig gärna!
info@babyface.se

Lycka till!

 

Kommentera