vinterhy

Så slipper du torr vinterhy

Känner du dig lite blek och glåmig när vintern har hälsat på? Kanske har hyn även blivit stram och fina linjer trätt fram? Återfuktning under vintern är jätteviktigt, och kommer få din vinterhy att få tillbaka sin lyster. Vi tipsar idag om bra och välgörande produkter för att få din vinterhy att stråla!

Vinterhy = torr hud

Torr hy är en hudtyp som har brist på hudfett (sebum/talg). Hos en torr hud är porerna nästan osynliga och huden i ansiktet är ofta tunn. Torr hy tenderar att sakna fukt, du upplever att det stramar ansiktet och huden fjällar lätt. Huden får inte den naturliga smörjning som behövs och blir därför torr, spröd och fina linjer och rynkor uppstår lätt. Observera att du kan uppleva yttorr hy när du i grunden har en blandhy.

När ansiktet blir torrt blir det också ofta känsligt. Känslig hud har dock inte alltid ett samband med torrhet. Det är alltid viktigt att undvika hudvårdsprodukter som innehåller irriterande ingredienser som parfymer och färgämnen, produkterna ska vara så snälla som möjligt!

Produkter mot vinterhy

Kraftigt uttorkad hud behöver extra mycket fukt och näring. Denna exklusiva blandning av strukturförbättrande växtextrakt, antioxidativa vitaminer och stärkande fuktgivare återställer den viktiga fuktbalansen och motverkar skador från fria radikaler för optimal hudhälsa.

En närande ögonkräm med reparerande vitamin C, jams och fuktbindande hyaluronsyra gör under för ögonen och den känsliga huden där. Krämen ger rikligt med fukt, slätar ut fina linjer och motverkar förtida åldrande runt ögonpartiet.

En oljefri fuktmask som ger nytt liv åt trött, fuktfattig hy. Spänsten återställs med en lugnande, återfuktande blandning av fräken, humle och pomerans. Idealisk som svullnadsdämpande ögonmask och som vårdande återfuktande läppmask. Tips! Ställ masken i kylen så får du en underbart svalkande mask! Perfekt om huden är varm och hettar. Masken går utmärkt att sova med 2-3 ggr/v för en intensiv fuktgivande behandling.

vinterhy

Har du några frågor om våra produkter eller vad som passar din hud bäst? Tveka inte att kontakta oss på info@babyface.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.