Motverka rynkor – tips

Det är många av oss som vill motverka rynkor. Tyvärr går det inte att undvika dem helt och hållet. De kommer som ett brev på posten oavsett om vi vill eller inte men det finns några sätt som gör att rynkorna kommer senare och inte breder ut sig allt för mycket:

 

8 tips för att motverka rynkor

  1. Undvik solen – Solen är en av de största bovarna när det kommer till rynkor. Undvik solens strålar helt mitt dagen och använd alltid en bra solskyddskräm.
  2. Använd solglasögon – Eftersom huden kring ögonen är väldigt tunn så är det bra att använda solglasögon när solen tittar fram.
  3. Drick mycket vatten – Du vet hur en apelsin blir om den får ligga för länge? All fukt försvinner inne ifrån den och den torkar ihop. Precis så blir huden!
  4. En bra ögonkräm och ansiktsvård – Med tanke på att huden kring ögonen är tunnare än vad den är i resten av ansiktet så behöver du en särskild kräm för det partiet. Självklart behöver du bra produkter anpassat för din hudtyp för övrig hy också.
  5. Stressa mindre – Ja, det är tyvärr sant! Stress är dåligt för vår hud. Hur vi mår på insidan avspeglar sig på utsidan.
  6. Sluta röka – Även om det är lättare sagt än gjort så bör man sluta röka om man vill motverka rynkor. Rökningen försämrar nämligen blodcirkulationen och leder till rynkor.
  7. Kost och träning – Det kan kännas uttjatat men bra kost och träning är bra när det gäller allt som har med kroppen att göra. Rätt kost och motion gör underverk även för huden!
  8. Börja i tid – Det är aldrig för tidigt att börja med bra hudvård men sen kanske du inte behöver använda just aktiva produkter förrän du närmar dig 30.

 

Hur brukar du göra för att motverka rynkor? Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.