Så får du en fräsch sommarmakeup

Den sprudlande sommartiden är här, och det är nog flera som längtat efter en lätt och fräsch sommarmakeup, långa strandpromenader, ett glas bubbel vid en solnedgång eller doften av grillat på landstället. Allt bör vara perfekt vid dessa stunder, även makeupen.

Sommarmakeup – så gör du

Under sommaren vill man inte gömma sin bränna under täckande foundations och lager-på-lager, nu är det less is more som gäller! Nedan följer en stegvis guide hur du går tillväga för en härlig sommarmakeup.

Börja med en lätt primer, som du smörjer på ansiktet efter din vanliga hudkräm. Detta gör att produkterna som följer fäster bättre och du får en jämnare hudton med lyster. En primer är egentligen alltid ett måste – oavsett årstid.

En sommarmogen hy har rosor på kinderna, och snyggast blir det om du använder en persikofärgad-nyans så som Peaches and Cream från Jane Iredale. Pröva även att ta lite på näsryggen, i urringningen eller där du tycker att det ska ”glimma till” för mer effekt.

 

För att förhöja lystern ytterligare tar du sedan highlighter som du applicerar högt på kindbenen. Detta är en helt underbar produkt som doftar av kaprifol och citrus – och som snabbt ger ett fräscht intryck.

Som kronan på verket har du sedan detta transparenta lipstick som finns i tre somriga nyanser. Detta är en smidig hylsa som du kan ha med i väskan, för att snabbt kunna fräscha upp dig under kvällen. Den funkar likväl på kinderna som på läpparna. Sådant gillar vi!

Avsluta sedan med mascara för långa och fylliga fransar. Mascaran markerar och framhäver dina ögon på ett naturligt men effektfullt sett.

Som ni säkert vet vid det här laget så behöver huden mycket fukt under varma dagar, och det kan vara bra att tillföra det kontinuerligt under dagen. Hydration Spray är en härlig uppfriskning på pumpflaska som snabbt går in i huden utan att kladda. Att de dessutom finns i flera olika dofter är bara ett stort plus i kanten!

Nu kan du gå ut i sommaren, redo för alla nya äventyr och känna dig riktigt fin i din sommarmakeup!

Kommentera