rakningstips för män

Rakningstips för män

Precis som vi kvinnor så behöver män ta hand om sin hy i ansiktet. Ett stort problem för många är rakningen. Det är lätt att huden får sår, blir känslig och fuktfattig. I detta inlägg vill vi därför ge rakningstips för män. Både allmänna tips för att få till en bra rakning men också tips på produkter som ”räddar” huden från denna typ av påfrestning.

6 rakningstips för män

  1. Det bästa är att raka sig på kvällen. Dels så är man mindre stressad, vilket gör att man är mer noggrann men man undviker också att dyka upp på viktiga möten med rödflammig hy.
  2. Se till att huden är ordentligt rengjord innan rakningen och avsluta med varmt vatten, då det öppnar upp hårsäckarna. Vi vill tipsa om Elemis Deep Cleanse Facial Wash. En rengöring som är perfekt vid rakning men som också går att använda vid andra tillfällen. Blandningen av ekbark, grönmynta och pepparmynta i en unik bas av mjölkprotein är en kraftinjektion som bidrar till att avlägsna orenheter, rena upp tilltäppta porer och förebygga inåtväxande hårstrån.
  3. Det är bra att peela huden cirka 2 gånger i veckan. Peelingen tar fram en fräsch yta, polerar, ger huden ett piggt utseende och lyfter skäggstråna före rakning, vilket bidrar till att förebygga blemmor och att stråna växer inåt. Vi tipsar om Elemis Energising Skin Scrub som förbereder huden för en nära och len rakning och är sammansatt av marina fytoplankton i en bas av vitamin E.
  4. Byt rakblad ofta. Det behöver vara vasst för att verkligen fungera. Om det inte gör det så sliter det på huden. Prova gärna också ett batteridriven variant. De vibrerar under rakningen och gör att skäggstråna lättare skärs av.
  5. Ett bra rakskum eller gelé är självfallet ett måste. Vi vill tipsa om Elemis Ice-Cool Foaming Shave Gel. Ett raklödder som formar sig mjukt efter ansiktet för en nära och behaglig rakning. Kinesisk dadel, engelsk ek och trollhassel bidrar till att skydda huden mot irritation och rodnad. Ett annat tips är Elemis Skin Soothe Shave Gel. Den innehåller ett unikt komplex av marina extrakt och jojobaolja med välkänt lindrande effekter på huden. Den aktiva basen av aloe vera och trollhassel i en blandning av antiinflammatoriska extrakt av arnika, kamomill och kylande mentol ger en perfekt rakgel även för de känsligaste hudtyperna.
  6. Efter rakningen så behöver du lugna ner huden. Skölj med kallt vatten för att stänga hårsäckarna och använd en bra återfuktning. Elemis S.O.S Survivel Cream exempelvis. Den lindrar känslighet och irritation efter rakning. Den kraftfulla sammansättningen med marina extrakt, lavendel och myrra lugnar problemområden överhuvudtaget.

rakningstips för män

Det var några rakningstips för män. Kika gärna in i vår webshop för mer tips på produkter som passar perfekt vid rakning: babyface.se/sv/artiklar/herr/rakning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.