julklappsleken

Presenttips till julklappsleken

Nu är det bara några få dagar kvar till jul. Har ni en tradition i familjen med julklappslek som får gå laget runt i väntan på att man slår ett visst slag på tärningen? Julklappsleken har blivit omåttligt populär de senaste åren. Har ni inte spelat den innan? Vi berättar idag hur tävlingen går till och tipsar på förslag på paket till leken.

Julklappsleken, hur går den till?

Vad som behövs

 • 1 tärning
 • Tidtagare
 • 1-3 julklappar per person

Regler

 1. Bestäm hur många paket varje deltagare ska ta med sig om hur mycket de ska kosta. Vanligt är 1-3 paket som kostar 50, 100 eller 200 kr styck. 
 2. Placera ut er kring ett bord. Lägg alla paket i mitten av bordet. 
 3. Slå tärningen i tur och ordning. Får man en 1:a eller 6:a får man ta ett valfritt paket ur högen. Fortsätt tills paketen är slut. 
 4. Ställ tidtagaren på ca 10 minuter. Är man många personer kan man gärna öka tiden något. Tidtagaren ska inte vara synlig för deltagarna. 
 5. Slå tärningen i tur och ordning. Får man en 1:a eller 6:a får man ta ett paket från valfri spelare. 
 6. När tidtagaren ringer öppnar alla sina paket. 
 7. Ställ tidtagaren på ca 5 minuter. 
 8. Slå tärningen som förut, men den här gången får man ta en öppnad julklapp från någon annan kring bordet om man slår en 1:a eller 6:a. 
 9. När tidtagaren ringer är spelet slut. De med mest tur med tärningen kommer nu ha fler paket än de andra.

Variation:

Tycker ni det låter tråkigt att någon riskerar att vara utan paket? Då kan man göra en variant vid punkt 5 att den som har minst 2 paket får stå över, de utan paket får försöka “sno” ett paket från denna om man får en 1:a eller 6:a.

Julklappsleken – förslag på paket

Ett läppcerat från BareMinerals är perfekt i jul! Den här formulan ger näring, återfuktar och ger en läcker färg som ser lika bra ut som den känns.

Med denna gåva från Decléor får du ett lyxigt inslaget paket med lyxig handkräm.

julklappsleken

Decléor har även detta gulliga mini-kit, också mysigt inslaget som garanterat skapar slagsmål vid julklappsleken. Detta kit innehåller en ansiktsrengöring och återfuktande ansiktskräm i travel sizes.

För att gardera sig så att paketet passar till samtliga deltagare i julklappsleken har Maria Åkerberg ett unisex-shampoo som även fungerar som duschgel.

En unisexdeodorantspray från The Organic Pharmacy blir en bra present för den miljömedvetna. Denna deodorant innehåller utan några otäcka kemikalier för det känsliga området under armen.

julklappsleken

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.