perfekt makeup bas

En perfekt makeup bas – vi ger dig tipsen

En perfekt makeup bas är A och O för att makeupen ska bli riktigt snygg och hålla länge. Idag ger vi dig några tips som du kan ha nytta av nästa gång du står redo framför spegeln, med din primer och foundation i högsta hugg.

För att få en perfekt makeup bas är grunden viktig. Vi utgår ifrån att din hy är väl rengjord och återfuktad .

 

 

 

perfekt makeup bas primer

Primer

En bra primer gör underverk. Det finns många varianter att välja mellan. Dermalogicas Hydrablur Primer är en populär utjämnande primer som gör huden sammetslen och håller fukthalten optimerad.

 

 

 

 

 

 

 

 

perfekt makeup bas foundation

Foundation

Det är viktigt att din foundation passar just din hudfärg, hudtyp och livsstil. Har du frågor kring val av foundation så hjälper vi dig gärna.
En riktigt bra foundation för den som vill ha en mer täckande finish är Clarins Everlasting Foundation. En foundation som varar länge och som inte ger någon “maskeffekt”. Huden håller sig matt och får komfort och en naturlig lyster under 18 timmar.

 

 

 

 

 

 

perfekt makeup bas consealer

Concealer

Med en concealer är det effektivt att dölja mörka ringar under ögonen, brustna blodkärl eller ovälkomna blemmor. Det finns många olika sorter och de lämpar sig bra till olika ändamål.
Cover FX Cream Concealer är den ultimata täckande concealern med anti-aging egenskaper som omedelbart döljer mörka ringar och annat. Den ger medium till total täckning och passar alla hudtyper.

 

 

 

 

 

 

perfekt makeup bas puder duo

Puder

Ett puder fixerar basen och används som en finish på hyn. Det finns olika sorter som är bra för olika hudtyper och ändamål. BareMinerals Invisible Light Translucent Powder Duo är en palett med två olika finish som gör det lätt att ge din makeup olika dimensioner. Matt absorberar talg och är ett perfekt fixerande puder, medan Glow med sin mix av roséguld och pärlemor ger lyster för highlighting och strobing.

 

 

 

Rouge

Ett rouge ger hyn en naturlig och fräsch rosighet och lyster. Det finns många nyanser så det gäller att hitta en nyans som känns naturlig på dig.
Jane Iredale Pure Pressed Blush är ett ett högpigmenterat rouge som fint smälter in. Ett tips är att använda en mörkare färg under kindbenen för att framhäva dem, och en något ljusare rouge ovanför.

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlighter

Framhäv valda ansiktsdrag och addera lyster med hjälp av en highlighter. Maria Åkerberg Highlighter Golden Peach består av högpigmenterat puder med mycket skimmer som fräschar upp trött hud och får den att se frisk och återfuktad ut.

 

 

 

 

 

 

 

perfekt makeup bas fixering

Fixering

Slutligen – se till att makeupen sitter på plats genom att fixera den.
Cover FX Illumination Setting Spray ger en omedelbar lyster samtidigt som den garanterar att sminket håller ordentligt och länge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur du lägger en perfekt makeup bas och vilka produkter som passar just dig? Hör av dig till oss, vi hjälper dig gärna!
info@babyface.se

Kommentera