Packa smart – Så tar du hand om huden på semestern!

Har du tänkt förlänga semestern och ta en resa nu i augusti eller september? Vi ger dig tipsen om hur du kan packa smart med fokus på din necessär. Det är så klart viktigt att ta hand om huden även under semestern men du kanske varken kan eller vill släpa med dig hela badrumsskåpet.

Dessutom är det en risk att din hud utsetts extra mycket under just semester på grund av solens strålar, sandkorn och hårda vindar. Nedan ger vi dig tips om hur du kan tänka kring en solsemester:

 

Packa smart: Detta behöver du!

Här är tips på produkter som du bör ha med dig:

  1. SOLSKYDD – Solskydd är självfallet ett måste när du ska bege dig till ett soligt land. Tänk på att solen kan vara starkare på andra ställen än den är i Sverige, så även om du har blivit lite brun här hemma är risken stor att du kan bränna dig utomlands.
  2. AFTER SUN – Självklart bör du också ha en form av after sun-lotion med dig. Även om du inte tror att du ska bränna dig är det lätt att du har missat att smörja dig på något litet ställe och vi vet ju alla hur ont det gör. Du behöver något som lindrar!
  3. SHAMPOO/BALSAM – De flesta hotell har miniflaskor med shampoo och balsam men det är sällan av någon vidare kvalité. På en solsemester så slits ditt hår ganska kraftigt på grund av solen, vindar och saltvatten. Du behöver ett bra shampoo och balsam som är skonsamt för håret och återfuktar det på ett bra sätt.
  4. DUSCHKRÄM – Av samma anledning som ovan är det bra att ta med en bra duschkräm som är anpassad för din hudtyp.
  5. ANSIKTSVÅRD – Det är viktigt att ha med bra hudvård eftersom att ansiktet får vara med om en del på dagen. Allt ifrån smutsigt badvatten till rester av solskydd och avgaser.
  6. HUDLOTION – Återfuktning är A och O för din hud på semestern med tanken på att solen och annat klimat än vad du är van vid torkar ut huden. Precis som shampoo och balsam enligt ovan så vill du förmodligen inte förlita dig på hotellets miniflaskor.
  7. MAKEUP – Även om du kanske skippar större delen av din vanliga makeup på semester så kan det vara kul att ha med lite av det. En vattenfast mascara är att föredra, likaså solpuder och något återfuktande för läpparna.

 

Tips för att packa smart

När du har kommit fram till vilken typ av produkter du behöver så bör du reda ut hur du enklast packar med dem för att det inte ska ta för mycket plats. Det finns många typer av reseförpackningar att införskaffa. Finns det inte för dina favoritprodukter så kan du köpa tomma förpackningar och hälla över ifrån de stora flaskorna. Förutom att du får mer plats så minskar du risken att du får övervikt på flyget.

 

Detta är också bra att tänka på om du flyger och vill ha med vätska i handbagaget. Då får förpackningarna vara max 100 ml och allt ska rymmas i en 1-liters påse. Vill du ha med stora flaskor så är ett tips att rulla dina kläder runt flaskorna, detta gör att både kläderna och flaskorna tar mindre plats. Lägg flaskorna i en plastpåse om du är rädd för att de ska läcka.

Ett annat tips för att lättare hålla koll på dina produkter är att du har 3 mindre necessärer med dig, en för hudvård, en för kropp/hår och en för makeup.

 

Detta var lite tips för dig som vill packa smart! Har du några bra tips? Skriv gärna i kommentarsfältet

Kommentera