Ögoncreme

Varför ska man använda ögoncreme?

Varför inte bara använda ansiktskrämen runt ögonen också?

Jo så här är det, huden runt ögonen är papperstunn, ungefär 1 mm tunn och väldigt känslig. Om du då lägger din vanliga ansiktskräm även runt ögonen kommer det att tynga ner den tunna huden runt ögonen vilket kan göra att ögonområdet blir mer mörkt och det kan bidra till att du får mörka ringar samt påsar under ögonen.

Eftersom att huden runt ögonen är så pass tunn och skör så är det där som huden visar tecken på åldrande först. Därför måste vi skydda och ta hand om den tunna huden runt ögonen. Vilket vi då gör med en ögonkräm!

En ögonkräm är mycket tunnare än en vanlig ansiktskräm och anpassad för just området runt ögon med mindre molekyler än någon annan kräm som kan tränga ner i huden runt ögonen och förebygga hudens åldrande. Ögonkrämer innehåller även speciella ingredienser som reducerar rynkor, påsar och mörka ringar runt ögonen.

 

Viktigt att tänka på som många gör fel är hur man applicerar ögonkrämen.

Du ska bara använda väldigt lite, som en halv ärta till båda ögonen. Klappa försiktigt in ögonkrämen med ringfingrarna runt ögonbenet. Gå inte för nära ögat och absolut inte in i ögat. Man använder just ringfingrarna för att de är de svagaste fingrarna och kan alltså göra minst skada på ögonområdet. Försök att undvika att gnugga, dra och slita i huden runt ögonen.

 

Det finns många olika typer utav ögonkrämer som är anpassade för specifika behov. Här hittar du  våra favoriter:

https://www.babyface.se/sv/artiklar/ansikte/ogon/index.html

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.