Makeup borstar – budget eller kvalité?

Varför ska man egentligen lägga pengar på redskapen?

Det finns flera anledningar till varför en kvalitativ borste är en bra investering. Borsten avgör hur bra resultatet blir och därför är det dumt att tumma på kvalitén. Nedan har du ett par anledningar till varför det kan vara värt att lägga en extra slant på redskapen:

 

 

1. Noga framtagen för att passa sin tillhörande makeup

Varje varumärke lägger ner massvis av pengar när de ska ta fram en ny makeupborste.  Detta för att den ska passa sin tillhörande makeup produkt så bra det bara är möjligt, för att maximera resultatet du får. Man vill att borsten plockar upp så mycket makeup som möjligt, och att den inte t.ex ”tappar” puder när du ska applicera det.

 

2. Jämnare applikation

Borsten har ofta fler och finare hår, allt för att fånga upp produkten och för att applikationen ska bli så jämn som bara möjligt. Alla har vi väl sett de skarpa streck en dålig rougeborste kan skapa?

 

3. Håller i flera år med rätt skötsel

Tar du väl hand om din borste håller den i flera år. Se skötselråden nedan ↓

 

4. Fäller mindre

Generellt fäller kvalitetsborstarna väldigt mycket mindre än de billigare varianterna.

 

 

Hur tar jag hand om mina borstar?

→ Rengör borsten regelbundet, gärna varje vecka och helst med en anpassar borstrengöring. Brush Conditioning Shampoo är riktigt bra för en ordentlig rengöring men varje badrumsskåp bör även ha en Brush Spray Cleanser stående. Den kan du nämligen använda när du har lite mer brådis, varje gång du använt en borste om du vill. Den doftar fräscht och verkar antibakteriellt, spraya den bara på en Kleenex och torka av – den torkar snabbt som ögat.

 

→ Krama mjukt ut vattnet ur borsten och forma den därefter.

 

→ Låt dem torka rätt, liggande på en handduk eller allra helst upp och ned. Låter du dem torka stående med borsten uppåt luckrar fukten upp limmet som fäster håret i borsten.

 

→ Istället för att förvara dina sminkborstar i necessären är det en bra idé att ha dem stående i en behållare, med borsten uppåt. Annars blir de lätt lite tufsiga med tiden.

Kommentera