kliande eksem

Kliande eksem – så lindrar du dem

Allt för många lider av kliande eksem. Kliandet kan vara obehagligt och röda märken kan uppstå. Turligt nog finns det produkter som kan lindra.

Vad är kliande eksem?

Kliande eksem kan uppstå av olika orsaker, och behöver därför olika behandling. De uppstår om hudens yttersta lager har försvagats eller skadats. Det kan till exempel bero på torr hud, eller att du har kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden. Är du osäker på vilken typ du har så kan du besöka vårdcentralen. Är dina kliande eksem av mildare slag, kan en lugnande salva hjälpa.

Så kan du lindra ditt kliande eksem

Söker du en kräm som lugnar huden och reducerar rodnad är Cicamed 24h balance ett bra val. Den innehåller ekologisk jojobaolja och ger djup återfuktning. Här finner man även antioxidanter från ekologiskt grönt te, vitamin E och Q10 som skyddar huden mot fria radikaler. Krämen är formulerad med aktiv betaglukan från svensk havre. Havre är en ingrediens som på grund av dess läkande och lugnande egenskaper har används i hudvård i tusentals år på just eksem och andra hudåkommor.

Är ditt eksem mer torrt och skapar flagande hud har The Organic Pharmacy den ultimata hudoljan. Den är specialutformad för just torr, flagande, hud och funkar därför utmärkt.
Applicera några droppar tillsammans med din hudkräm på de röda områdena två gånger per dag och märk hur huden blir lugnande och kliar mindre.

 

kliande eksem

Ett annat tips som kan lindra dina kliande eksem är att inte vistas allt för mycket i solen, eller ta bort det du tror har orsakat klådan. Många får en reaktion av sköljmedel, testa att utesluta detta nästa gång du tvättar och se om det hjälper. En skön behandling från Elemis hjälper mot det mesta. Produkten behandlar torr och känslig hud, akne, dermatit,  eksem, psoriasis och solskador. Den är mycket lämplig för torr hud och man blir silkeslen och mjuk.

 

Kommentera