superfood

Hudvård med superfood

Superfood är ett samlingsnamn för livsmedel som är särskilt hälsosamma och med ett högt näringsvärde. I träningsvärlden hör vi ofta detta begrepp, men på senare tid även inom hudvård.

Vad är superfood?

Ordet superfood används för att beskriva livsmedel med hög näringstäthet. Dessa livsmedel har högre halter av vitaminer, mineraler och antioxidanter än andra och går under just namnet ”superfood” då de tillför olika effekter på kropp och sinne. Nötter, svamp, örter, bär – listan kan göras lång av dessa underverk.
Beroende på vad man äter så kan man boosta immunförsvaret, hjälpa till att slappna av, få en energikick eller dylikt. Det är vad superfoods är till för.
Elemis har tagit vara på superfood och tagit fram en serie innehållandes dessa och som gör under även på vår utsida.

Hudvård med superfood

Avokado, broccoli och pumpafrö olja kombinerat med naturlig prebiotika, bidrar till att balansera huden i denna ansiktstvätt. Denna närande ansiktsrengöring förnyar och ger en frisk lyster, samtidigt som huden blir rengjord på djupet.

Efter en bra rengöring vill hyn smörjas in med en behaglig ansiktsolja innehållandes en 100% naturlig blandning av superfoods som bidrar med näring på djupet och återfuktar. Broccoli, linfrö och rädisa matar huden full med näringsämnen för att mjuka upp och släta ut. Massera in 3-4 droppar över ansiktet och halsen varje morgon. Använd bara som den är, eller under din dagkräm.

superfood
Dessa dag- och nattkrämer är perfekta för att tillföra så mycket näring som möjligt både morgon och kväll. Dagkrämen innehåller ingefära, matcha te och gojibär som ger huden ett naturlig strålande utseende. Nattkrämen  ger intensiv näring till torr och näringsfattig hud. Den innehåller bland annat korn, quinoa och sötmandelmjölk som ska ge huden näring medan du sover. Att den dessutom innehåller lavendel ger en avslappnade effekt.

superfood

Skapa din egna ansiktsmask

Andra saker man kan göra för att tillföra lite av dessa superlivsmedel i sin hudvård är en ansiktsmask. Det blir dessutom lite roligare när man har gjort den själv! Läs på om olika grönsaker och bär och vad de har för egenskaper för att göra den ansiktsmask som passar dig och din hy bäst. Glöm inte av pricken över i:et – gurkan på ögonen.

Kommentera