hudbristningar under graviditet

Hjälp mot hudbristningar under graviditet

Hudbristningar under graviditet är inte helt ovanligt. Enligt undersökningar så är det mellan 75 och 90 procent av alla mammor som fått mer eller mindre bristningar under graviditeten. Många tycker att hudbristningar, lite hängigare bröst och några mammakilon hör mammalivet till och bekymrar sig föga över detta. Men det finns också de mammor som tycker att det är väldigt jobbigt att deras kropp har förändrats av en graviditet, exempelvis för att de fått hudbristningar eller s.k. strechmarks. Just hudbristningar är något som i många fall går att förebygga.

Undvik hudbristningar under graviditet

Hormoner och gener avgör till viss del hur pass elastisk hud vi har. Men även andra faktorer påverkar. Tar vi ordentligt hand om vår kropp och hud så kan det påverka mycket. En balanserad kost, ordentligt med vatten, regelbundet med motion och extra kosttillskott med vitamin C, E, zink och kisel (kolla på förpackningen om rekommendationerna vid graviditet) kan göra huden mera motståndskraftig. Ta väl hand om huden är såklart bra att göra oavsett om man är gravid för tillfället eller inte. För att undvika hudbristningar under graviditet så börja så tidigt som möjligt att ta hand om huden. Glöm inte att smörja! En genomfuktad hud är dessutom alltid mer elastisk än en torr och elasticitet är vad det till stor del handlar om här.

Bra produkter för motverka hudbristningar under graviditet


ELEMIS JAPANESE CAMELLIA BODY OIL BLEND har en av de finaste bäraroljorna som extraheras från den japanska kameliablomman och blandats med sötmandelolja. En väldigt bra olja som förbättrar elasticiteten, stöder och ger näring till alla hudtyper.

CLARINS OIL TONIC BODY TREATMENT OIL har en blandning av essentiella oljor och hasselnötsolja med 100% rena växtextrakt. Oljan gör så att hudvävnaderna stärks och blir fastare så att hudens elasticitet förbättras, vilket förebygger uppkomsten av bristningar. Huden blir mjuk, sammetslen och motverkar uttorkning.

CLARINS STRETCH MARK MINIMIZER är en rik och behaglig creme som förstärker hudens elasticitet, hjälper till att motverka uppkomsten av bristningar och även att reducera framträdandet av nyare bristningar. En creme som är idealisk under graviditet, pubertet och vid viktändringar.

MARIA ÅKERBERG LOVELY MOTHER BODY OIL är en massageolja som är bra under graviditet för hela kroppen och speciellt på mage, bröst och lår. Oljan verkar förebyggande mot hudbristningar under graviditeten och hjälper huden att bevara fukt. Huvudingrediensen i Lovely Mother är sheasmörolja och solrosolja. Den ljuvliga doften kommer från de eteriska oljorna geranium, mandarin, patcholi och citron.

Kommentera