halloween

Halloween – så rengör du huden

Med den sprakande hösten kom en av våra favorithändelser på året – halloween. Äntligen ska vi få visa upp våra kunskaper i smink och utklädnader. Men hur roligt det än må vara så är det också viktigt att tänka på huden – vad den mår bäst av. Vissa billigare produkter kan ha sviktande kvalité, vilket kan påverka huden negativt.

Var noga med att använda produkter som är snälla mot huden. Det finns förvisso teatersmink som är skonsamt, men en grundlig rengöring efteråt krävs alltid. Idag tipsar vi om den bästa rengöringen efter halloween.

Halloween och sminkrester = dålig kombo

Ladda upp med en bra sminkborttagning för att hjälpa huden på traven. Mycket utav sminket under halloween är väldigt pigmenterat och kan därför lämna märken på huden.

För känslig hud finns Foaming Wash Gentle som är en löddrande rengöringsgel. Foaming Wash Gentle är baserad på rengörande ingredienser från majs och kokos samt eteriska oljor som apelsin och lavendel. För den med lite fetare hud passar denna sminkborttagningen  som är en balanserande rengöringscreme som avlägsnar orenheter och makeup.

halloween

 

Tonårshud kan vara finnig och ganska fet, förbered huden för teatersmink med en grundlig rengöring innan. En löddrande rengöringsgel som motverkar uppkomsten av blemmor genom att avlägsna döda hudceller och portilltäppande talg är ett utmärkt val. Gelen är späckad med milda växtextrakt som lugnar och dämpar. Huden blir rengjord på djupet och klar och fräsch utan att bli uttorkad. Använd morgon och kväll för bästa effekt. 

 

Har du slagit på stora trumman i din Halloween-sminkning och adderat såväl ögonlinser och vattenfast mascara behöver du en skonsam produkt som tar bort sminkresterna. Dermalogica gör just detta. Den är en mild och effektiv ögonrengöring utan olja och alkohol. Avlägsnar svårupplöst make-up snabbt & enkelt – utan att irritera eller orsaka svullnad.

 

halloween

 

Återuppliva huden med ett sammetslent mjukt skum varje gång du tvättar dig. Den här krämiga forumlan tar bort makuep och orenheter och förser dina sinnen med en krispig doft av grapefrukt. Med fläder och rosmarinextrakt samt mineralrikt havssalt gör denna dagliga rengöring att din hud känns extremt ren, fräsch, återupplivad och mjuk.

Vi önskar er en fantastisk Halloween!
Ha nu en riktig rolig kväll och visa upp ert läskigaste jag! Har du någon fråga om våra produkter? Tveka inte att kontakta oss på info@babyface.se

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.