få din makeup att hålla hela dagen tips

Få din makeup att hålla hela dagen

Kanske har du gjort otaliga försök att få din makeup att hålla hela dagen? Många tjejer upplever att de blir oljiga och ofräscha i hyn framåt eftermiddagen. De bättrar på med puder flera gånger under dagen utan att känna att det blir riktigt bra. I detta inlägg ger vi några grundläggande tips på hur du kan få din makeup att hålla hela dagen.

Så här får du din makeup att hålla hela dagen

Precis som när du ska måla en möbel eller en vägg så är ju givetvis förarbetet superviktigt även när det kommer till ditt ansikte. Bra hudvårdsrutiner är en förutsättning för att du ska få din makeup att hålla hela dagen och se snygg ut efter många timmar. A och O är att använda hudvårdsprodukter som är anpassade för din hudtyp. Att tvätta ansiktet noga morgon och kväll med en mild rengöring, använda ansiktsvatten för att återställa huden PH-balans och smörja in dig med vårdande dag- och nattkräm är grunden i bra hudvårdsrutiner. Om du dessutom använder en peelingskrubb i ansiktet ett par gånger i veckan för att ta bort döda hudceller, samt boostar huden med ett serum då och då så ger du din hud bra förutsättningar till att må bra. För precis som när du ska måla din möbel eller vägg så kommer slutresultatet att bli både snyggare och mer hållbart om du varit noga med grunden.

Tips för att få din makeup att hålla hela dagen

När du lägger din makeup är det en god idé att vara noggrann med basen. Använd en primer anpassad efter din hudtyp. Har du blandhy kan det bästa vara att använda olika primers för dina olika hudområden. Lägg extra vikt vid att välja ut foundation och puder som passar med din hudtyp, och gärna som har så kallad ”long lasting” effekt. Pricken över i för att få din makeup att hålla hela dagen är att avsluta makeupen med ett settingspray. Det fixerar din makeup och gör att den sitter på plats timme efter timme.

Clarins Fix Makeup är en 3-i-1 mist som till hälften är hudvård och till hälften makeup. Förutom att den fixerar din makeup så bidrar den också med fukt. Detta spray kan med fördel användas som en ”touch-up” under dagen. Den ger din hy en direkt fräschör som får din makeup att kännas som att du nyss har lagt den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.