utan smink

5 tips på finare hy utan smink

Upplever du att du har en problemhy? Huden kan krångla lite då och då, beroende på årstider, särskilda händelser, välmående. Eller också så har man bara en känsligare hud helt enkelt. En lösning kan vara att gå utan smink ett tag och låta huden få vila. Idag ger vi dig enkla tips på hur du kan förbättra din hud utan smink.

Får man finare hy utan smink?

Smink idag innehåller mycket bra saker för huden, så som vitaminer och mineraler. I många fall kan dessa till och med dämpa eventuella problem med huden. Men om man testat det mesta och problemen ändå kvarstå kan det vara en idé att vara utan smink. För många är detta en självklarhet, men för andra kan detta vara något som känns jobbigt och naket.

Även om smink idag har betydligt bättre ingredienslista än för några år sedan kan det ibland vara skönt för huden att återhämtas, speciellt om man märkt av att man plötsligt börjat få blemmor och irritationer som man inte haft tidigare.

5 tips på finare hy utan smink

  • Ett serum är a och o för en fin och felfri hud, både med och utan smink. Dr Dennis Gross har ett föryngrande serum med AHA-syror och retinol som ger trött, grå och glåmig hud strålande, ungdomlig lyster. Perfekt att applicera över hela ansiktet.
  • När man går utan smink är man desto mer mottaglig för UVB och UVA-strålar om man inte har applicerat en solskyddsfaktor. En mjukgörande kräm från Dermalogica är snäll mot huden samtidigt som den tillför lite, lite färg till ansiktet – perfekt för den som inte gillar att vara helt utan makeup!
  • Har man mycket blemmor och dylikt kan det behövas lite hjälp på traven. The Organic Pharmacy har en mycket aktiv, men ultramild gel som innehåller läkande samt antiseptiska örter och essentiella oljor för att minska irritationer mycket snabbt utan att torka ut eller irritera. Den minskar blemmor snabbt utan att torka ut eller irritera huden.
  • För mjuk och återfuktad hud under dygnets samtliga 24 timmar rekommenderar vi Decléor Hydra Floral Anti-Pollution Hydrating Rich Cream
  • Sista tipset, men inte det minsta, är att alltid använda en bra toner eller ansiktsvatten! Trots att du inte har sminkrester som ska tas bort så har huden ändå fått utstå massa smuts, föroreningar och bakterier och behöver därför rengöras, morgon som kväll. Babor Rose Toning Essence är ett balanserande ansiktsvatten som fräschar upp och vitaliserar huden.

utan smink

 

Kommentera