Dermalogica ansiktsrengöring

Dermalogicas dubbelrengöring

Som ni säkert vet rekommenderar Dermalogica alltid att huden rengörs med deras Double Cleanse routine (dubbelrengöringsrutin).  Man kan fråga sig varför, men det finns faktiskt ett riktigt bra svar. Kortfattat kan man säga att rengöring nummer ett – precleansern – avlägsnar överflödigt fett, solskydd och makeup så att huvudrengöringen sedan kan rengöra huden ordentligt.

Dermalogicas ansiktsrengöringar PreCleanse Balm och Special Cleansing Gel.

Det är ju logiskt när man tänker på det. Hur ska annars rengöringen kunna avlägsna både makeup, fett och smuts OCH rengöra huden i samma svep? Nej, riktigt lika bra blir det inte om man bara rengör huden en gång. Huden utsätts för mycket under dagen. Dels genom luftföroreningar som bildar fettbaserad smuts på huden och dels genom hudens egna smörjfunktion som kan ge överflödigt fett på hudytan. Dessutom använder de flesta solskydd under dagen (visst?) som även detta behöver avlägsnas så att nattens serum och creme kan gå ner i huden och göra sitt.

Hur gör man en dubbelrengöring?

Dermalogicas dubbelrengöringsrutin börjar med en oljebaserad rengöring, antingen PreCleanse eller PreCleanse Balm. Skillnaden mellan dessa är främst konsistensen, den första är en olja och den andra har, som namnet avslöjar, en balmkonsistens. De appliceras bägge på torrt ansikte, med torra händer, för att sedan emulgeras upp med vatten. Emulgeras, alltså mjukas upp. Det är när de emulgeras med vatten som de aktiveras och drar åt sig smuts och fett. De löddrar inte men de övergår från oljeform till en vit mjölkig konsistens som tar med sig makeup och annat när du sedan sköljer av.

Dags för steg två! Med ren och fräsch hud kan du nu gå på din huvudrengöring. Huvudrengöringen är vattenbaserad och det är den som rengör självaste huden på djupet. Hos Dermalogica finns det som bekant några att välja mellan, så jag gör en kort presentation av dem nedan.

Dermalogica Special Cleansing Gel

Dermalogicas olika ansiktsrengöringar

  • Special Cleansing Gel – passar normal/fet hud, konsistensen är en löddrande gel. Frisk doft och ren känsla.
  • UltraCalming Cleanser – passar den känsliga huden, konsistensen är gelcreme. Ingen/ svag doft men svalkande känsla.
  • Active Clay Cleanser – passar oljig/ oren hud, konsistensen är en blandning av lera och kol. Ger en fräsch och ren känsla. (bra rengöring för män!)
  • Clearing Skin Wash – passar fet problemhy, konsistensen är en svalkande gel. Ger en fräsch, kylande känsla.
  • Intensive Moisture Cleanser – passar torr hud, konsistensen är mjölkig, lätt formula. Lämnar huden mjuk.
  • Skin Resurfacing Cleanser – passar mogen eller förtida mogen, lysterlös hud. Konsistensen är en lätt mjölk med exfolierande mjölksyra. Gör huden väldigt mjuk. 
  • Clear Start Breakout Clearing Foaming Wash – en löddrande gel som är perfekt för tonårshuden. Den jobbar mot finnar och håller huden ren och fräsch.

Så, där har vi dem. Välj alltså förtvätt i form av rengöringsolja eller rengöringsbalm och följ sedan upp med någon av rengöringarna ovan. Detta för ett professionellt resultat varje dag! I fullsize räcker dessa rengöringar i flera månader, så de är väldigt dryga och man får mycket hudvård för pengarna. 

Dermalogicas oljerengöring, PreCleanse.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.