bra solkräm ekologisk

Bra solkräm för barn och vuxen

Maj är en väldigt härlig månad. Dock är det ju lätt hänt att vi glömmer bort hur starka solens UV-strålar är så här års. Det är viktigt att vi smörjer in oss med en bra solkräm som skyddar oss innan vi exponerar vår känsliga hud i solen. Något som gäller både barn och vuxna.

Bra solkräm för barn och vuxen

Barn ska helst inte vara i direkt sol mitt på dagen, utan hellre leka i skuggan i den mån det går. Det är viktigt att smörja in barnen med en solkräm som har hög solskyddsfaktor och de ska gärna bära tunna heltäckande kläder under de timmar som solen är som starkast. Även vi vuxna ska undvika att vara direkt i solen mellan klockan 12-16 och vara noga med att smörja in oss. Man blir solbränd även när man använder solskydd, men man undviker att få brännskador. Du kan få skador av solen även om de inte märks på en gång. Huden har ett långt minne, vilket innebär att du kommer märka dina solskador om några år – i form av rynkor och pigmentfläckar.

bra solkräm maria åkerberg

Ekologisk solkräm för kropp och ansikte

Maria Åkerberg Sun Lotion är en ekologisk solkräm med solskyddsfaktor 20 som ger huden medelhögt skydd. Solkrämen kan användas på både ansikte och kropp och innehåller bland annat vårdande Jojobaolja, skyddande Titandioxid och svalkande Aloe Vera. Denna ekologiska solkräm har ett fysikaliskt solfilter – Titandioxid, och innehåller inga kemiska filter och inga nano-partiklar. Maria Åkebergs titandioxid har en partikelstorlek som gör att den inte tas upp av huden.

Vad gör en bra solkräm?

En bra solkräm innehåller filter som absorberar skadlig solstrålning. Detta gör att man kan vistas i solen längre stunder utan att bli bränd. Solstrålningen består av bland annat UVA- och UVB-strålar. UVA- trålar tränger långt ner i huden. De gör dig brun men gör även att huden åldras betydligt snabbare. UVB-strålar gör dig röd. Rodnaden visar att huden fått en brännskada och det är därför viktigt att din solkräm skyddar mot båda typerna av strålning.

Pigmentförändringar

Upptäcker man pigmentförändringar i huden, exempelvis leverfläckar eller födelsemärken som börjar ändra utseende, så ska man alltid kontakta läkare. Malignt melanom är en hudcancerform som uppkommer i hudens pigmentceller och som orsakas av solens ultravioletta strålar. Läs mer här.
 
Med andra ord; smörj in både dig själv och dina nära och kära innan ni vistas i solen, ni kommer inte att ångra er!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.