Bra produkter för fet hy

I detta inlägg pratar vi om bra produkter för fet hy. Det blir ett stort fokus på Biodroga MD eftersom deras produkter är super för just fet och oljig hy.

Vad är Biodroga MD?

Biodroga MD riktar in sig på orsakerna till olika hudproblem. Det är en vetenskaplig hudvårdsserie baserad på medicinska bevis från de senaste forskningsresultaten inom hudvård. Läs gärna mer här!

Tips på produkter för fet hy

Nedan tipsar vi om allt från rengöring till serum, mask och primer med mera som är riktigt effektiva för fet hy.

RENGÖRING – Grunden till en bra hudvård är självfallet rengöring. Du behöver rengöra din hy dagligen från orenheter, makeup och dylikt för att hålla huden i schakt. Speciellt viktigt för dig med fet hy eftersom din hud överproducerar fett.  Vi rekommenderar rengöring ifrån Biodroga MD. Den innehåller salicylsyra som löser förtjockad, förhornad hud och döda hudceller. Detta innebär att huden kan ”andas” igen och hudvårdsprodukterna absorberas bättre av huden. Talgöverskott avlägsnas från huden och lätt irritation lugnas av allantoin.

 

ANSIKTSVATTEN – Ett ansiktsvatten är självfallet också ett måste för att skapa balans i huden och för att rengöra på djupet. Applicera på en fuktad bomullstuss och tona huden efter rengöring.  Innehåller hydratiserad kiseldioxid som binder överskott av talg och matterar huden. Utvecklingen av orenheter förhindras, befintliga föroreningar löses upp snabbare, lätt irritation lindras och hudens yta visas klar och fin.

 

SERUM – Serumet från Biodroga MD har en sammandragande effekt som förfinar huden. Serum är bra på att transportera sina aktiva substanser in i huden på grund av sin konsistens. Salicylsyran tränger in i fettbarriären hos inflammerade och tilltäppta porer och ta bort hudflagor som samlats inuti. Använd innan dagskrämen och låt den absorbera in i huden. Rodnad och irritation lugnas av allantoin och cellförnyelsen aktiveras. Svavlet har en matterande effekt.

 

DAGCREME – Det är lätt att tro att fet hy inte behöver fukt men faktum är att om du torkar ut din hy så kommer den att börja producera ännu mer fett. Om du har blandhy så är Biodroga MD 24H Care Combination Skin för dig. Den mattar ner oljiga områden på T-zonen, samtidigt som torra kinder försers med tillräcklig fukt. Behöver du något med anti-aging effekt så är Biodroga MD 24H Anti-Age Care bäst för dig. Inkapslat och stabiliserat retinol ökar gradvis sin effekt och ger därmed en ihållande anti-aging effekt. Önskar du en färgad dagcreme (BB-Cream) så rekommenderar vi Biodroga MD BB Blemish Balm. Ger omedelbar täckning, vårdar huden, motverkar orenheter och skyddar mot UV-strålar.

 

ANSIKTSMASK – En bra ansiktsmask är en viktig del av hudvårdsrutinen. Denna variant från Biodroga MD ger en mjuk, djuprengörande och porförfinande effekt. Den innehåller BioEcolia som är en polysackarid som stödjer hudens naturliga bakterieflora och hämmar spridning av bakterier som är ansvariga för orenheter och inflammationer. Lägg ett tunt lager efter noggrann rengöring av huden. Vänta 10-15 minuter tills masken har stelnat och ta bort med ljummet vatten.

 

PRIMER – För att få en matt effekt hela dagen och om du önskar en jämnare hudton så behöver du en primer. Denna från Cover FX är riktigt bra. Den ger en omedelbar matt yta och den håller glansigheten under kontroll. Den förminskar även synliga porer samtidigt som den förhindrar och läker blemmor.

 
Det var lite tips på produkter till din hudvårdsrutin för dig med fet hy. Om du som många andra får problem under dagen så vill vi också rekommendera Matteffect Blotting Perfector från Murad. Hjälper till att absorbera överskottfett direkt. Direktverkande mattifierande, kylande och återfuktande.

Kommentera