vackrare hy

9 steg till en vackrare hy

De flesta av oss eftersträvar en vackrare hy. Det finns en hel del saker som man kan göra (och inte göra) för att uppnå det. I detta inlägg ger vi dig 9 steg till hur du kan få en strålande vacker hy.

Så får du en vackrare hy

  1. Drick vatten – Tänk dig att din hud är som en apelsin. När en apelsin har legat några dagar så försvinner vätskan ifrån den, vilket gör att den ser skrynklig ut. Det blir samma sak med din hy. Får den inte tillräckligt med fukt och vätska inifrån så torkar den ut.
  2. Stressa mindre – Stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas. Det är ingen fara att stressa under perioder men en långvarig stress är skadlig både för vår inre hälsa och för vårt yttre.
  3. Sluta röka – Det är knappast någon nyhet att rökning är dåligt för vår hälsa och vårt utseende. Rökning gör huden rynkig, grå och ojämn.
  4. Skippa sötsakerna – Snabba kolhydrater som till exempel vitt bröd, läsk och godis kan ge upphov till akne och även göra den värre.
  5. Börja motionera – Se till att röra på dig minst tre gånger i veckan. Det gör att du får ökad blodcirkulation i både muskler och hud. Hitta träningsformer som passar dig och kombinera gärna mer fartfylld träning med något lugnare såsom yoga.
  6. Sov ordentligt – En god natts sömn gör underverk för huden. För lite sömn kan rubba kollagensystemet, något som gör att huden kan uppfattas som färglös och smårynkig. Läs gärna mer om skönhetssömn i tidigare inlägg!
  7. Undvik solen – Det är inte heller någon hemlighet att solens strålar kan påverka huden negativt. Huden kan bli tjock, slapp, rynkig och åldras i förtid. Lite sol kan vara bra eftersom det ger oss det livsnödvändiga vitaminet D men det är när du vistas för länge och börjar bränna dig som huden kan ta skada. Se till att smörja in dig med rätt solskyddsprodukter!
  8. Ät rätt mat – Det finns en rad födoämnen som är rika på kraftfulla antioxidanter och har en anti-inflammatorisk effekt. Morötter, tomat, grönkål och andra kålsorter, persilja, spenat, rucola, blåbär, avokado, gurkmeja, vildfångad lax, sötpotatis, grönt te och olivolja är exempel på supermat.
  9. Använd BRA produkter – Bra produkter är självfallet väldigt viktigt för att få en vackrare hy. Produkter som är anpassade just för din hudtyp. Vet du inte vilken hudtyp som du har så kan du göra vårt test här! Läs gärna också tidigare inlägg om hur du får fin hy med rätt produkter. Tänk på att ha tålamod! Det tar minst ett par veckor för din hud att anpassa och förnya sig.

Kommentera