6 fördelar med ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård har tagit marknaden med storm under de senaste åren, men vad menas egentligen med ekologisk? Det ska vi på Babyface.se förklara för er!

Med ekologisk hudvård menas att produkten inte innehåller några syntetiska ämnen såsom mineralolja, PEG-ämnen, silikonämnen och carbomer. Ekologisk hudvård är istället baserad på vegetabiliska oljor och oljor, fetter och doftämnen från naturen – även kallat eteriska oljor.

The Organic Pharmacy är ett ekologiskt hudvårdsmärke som finns hos oss på Babyface.se, som grundades för över 12 år sedan och som bara innehåller rena, organiska ingredienser.

Det är en smaksak vilken slags hudvård man vill använda och man ska komma ihåg att inte alla ingredienser framställda på konstgjord väg är dåliga, tvärtom! Men här är iallafall några fördelar med ekologisk hudvård:

  • Innehåller inga kemikalier
  • Framkallar oftast inte irritation som vissa kemiska ämnen kan göra
  • Naturligt parfymerade – oftast helt parfymfria alltså
  • Bra för naturen då de är fria från kemikalier och bekämpningsmedel
  • Sägs ha en god effekt på lyster
  • Tydliga miljöfördelar

Maria Åkerberg och Grown Alchemist är två andra varumärken som också är ekologiska.

Grown Alchemist Detox Hydra-Mist är ett helt underbart ansiktsspray som ger massa fukt och som är optimal att ha framför datorn då det skyddar mot blått ljus!

Maria Åkerberg Royal Body Oil är en kroppsolja i sprayformat som passar alla hudtyper. Innehåller havtornsolja som har en läkande effekt – perfekt på atopiskt eksem. Doftar helt ljuvligt tack vare eteriska oljor neroli, patchouli och rosmarin.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.