torr hy

5 bra produkter för dig med torr hy

Har du torr hud? Torr hy måste tillföras mycket fukt eftersom det saknas naturligt. Om du har denna hudtyp så känner du antagligen hur det stramar och känns irriterat i ansiktet. Eftersom torr hy har brist på hudfett (sebum/talg) så blir huden torr, spröd och fina linjer och rynkor uppstår lätt. Det är väldigt viktigt att du använder rätt produkter om du vill att huden ska kännas behagligare, mjukare och för att du ska minimera ovälkomna rynkor. Om du är osäker på vilken hudtyp som du har så kan du göra vårt test, klicka här!

Tips på produkter för torr hy

  1. Elemis Nourishing Omega-rich Cleansing oil – Rengöring är självfallet A och O när det handlar om att få en bra hy. En näringsrik rengöringsolja är perfekt för dig med en torrare hy. Den lugnar, mjukar upp och tar bort orenheter utan att torka ut huden. Vitaminrikt granatäpple ser till att du får en frisk och strålande hy. Denna produkt rengör alltså samtidigt som den ger näring.
  2. Murad Hydrating Toner – Du behöver ha ett ansiktsvatten för att skapa balans med rätt PH-värde i huden. Denna produkt vitaliserar och förbereder huden för behandling genom att balansera och återfukta. Den ingår i en serie som utmärker sig genom växtöstrogener, något som återställer hudens elasticitet och reducerar synligheten av medium till djupa rynkor.
  3. Clarins Hydra-Essentiel Intensive BI-Phase Serum – Ett intensivt serum som återfuktar den mest uttorkade huden. Den hjälper till att återställa hudens naturliga fuktsystem och att få tillbaka en perfekt återfuktad hud. Ett serum känns som ett måste för dig med torr hy.
  4. Peter Thomas Rooth Water Drench Cloud Creme – En dag och nattkräm som minskar utseendet på fina linjer och rynkor, vilket ger huden silkeslent, hydratiserat och mer ungdomligt utseende. Eftersom rynkor lättare uppkommer på torr hy så är det viktigt att förebygga och behandla detta med rätt produkter om du vill undvika detta.
  5. Maria Åkerberg Moisturising Treatment – En kur som ger omedelbar återfuktning och en strålande lyster. Det är en kit med peeling och fuktmask, en aktiv kur som passar en torr hy. Huden boostas med näring och lyster, en riktigt grym produkt för dig med denna hudtyp med andra ord. Prova gärna att sova med kuren så vaknar du med en djupt återfuktad hud.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.