• Fraktfritt inom Sverige!

0 Varukorg

BASPRODUKTERNA I DIN HUDVÅRDSRUTIN

För att nå sina hudvårdsmål är rätt grund absolut viktigast!

Om du vill kunna arbeta mer avancerat och nå specifika mål så måste huden först vara i balans. Därför är det viktigt att anpassa sina produkter efter rätt hudtyp och hudtillstånd. Det är ett första steg till en mer balanserad hud och långsiktiga mål.

 


VÄLJ RÄTT HUDVÅRD - EFTER DIN HUDTYP OCH HUDTILLSTÅND


Vi skiljer på hudtyp och hudtillstånd. Hudtyp är vilken typ av grundstruktur och funktion vår hud har. Du tillhör alltid en hudtyp men kan sedan ha olika hudtillstånd.

Hudtillstånd är olika tillstånd som kan bero på allt från kost till allergier, vanor, och livsstil. Här är de vanligaste hudtyperna och hudtillstånden.

HUDTYP

Normal: En normal hudtyp är när huden är varken torr eller fet, Huden känns mjuk, smidig och slät med små porer och ser frisk och klar ut. Det är helt enkelt ett välbalanserat tillstånd.

Torr: Torr hud är en hudtyp som har brist på egenproducerat fett på huden (sebum/talg). Hos en torr hud är porerna väldigt små, nästan osynliga och huden i ansiktet är ofta tunn och fin. En torr hudtyp blir inte blank och huden kan upplevas matt och livlös. Här är det viktigt att fokusera på hudvård som är rik och näringsgivande.

Fet: Fet hud är en hudtyp som har en överproduktion av hudens eget fett (sebum/talg). Huden har stora synliga porer, är glansig och känns och ser oljig ut. Fet hy märks särskilt och oftast i t-zonen i ditt ansikte - panna, näsa och haka.

Rätt produkter för din hudtyp hittar du här!


HUDTILLSTÅND

Känslig: Detta är ett väldigt vanligt tillstånd som många lider av. En känslig hud blossar lätt upp, svider, kliar eller stramar. Detta tillstånd är väldigt känsligt och det viktigaste vid en känslighet i ansiktet är att använda lugnande och barriärstärkande produkter.

Inflammationsbenägen: inflammationer i huden som akne och finnar kan dyka upp i alla åldrar. En aknebenägen hud behöver oftast lugnande och barriärstärkande produkter för att huden i sig ska bli starkare. Detta ihop med salicylsyra (BHA) och fukt brukar ge väldigt fin effekt!


Pigmenteringar/ojämn hudton: Venerna är både blå och gröna. Det menas att du passar i både kalla och varma toner. Många foundations har en egen sektion med "neutral" underton till dig som passar in här.

Fuktfattig:  Huden kan, oavsett hudtyp, drabbas av yttorrhet. Det är ett tillstånd som innebär avsaknad av fukt och som är vanligt under de kalla månaderna, eller när huden utsätts för växlande väderlägen. Fuktfattig och torr är viktigt att skilja på då de kräver olika behandling.

Mogen: Med åldern får vi en långsammare cellförnyelse genom hela kroppen, och det visar sig tydligt i huden. En mogen hud blir mindre elastisk och mindre "fyllig" på grund av en långsammare bildning av kollagen och elastin. Det leder till att huden tappar sin spänst och kan kännas slapp och livlös men även rynkig och solskadad. Detta kan motverkas genom att stimulera cellförnyelsen med produkter som ökar cellförnyelsen och som slätar ut hudytan och jämnar ut hudtonen.

Rätt produkter för ditt hudtillsånd hittar du här!

 

 

 VÅRA HUD-PROFFS HJÄLPER DIG!

 

Är du osäker på vilken hudtyp du har? Eller vilka produkter som passar bäst för att behandla ditt hudtillstånd? Boka en kostnadsfri videokonsultation eller gör vårt hudtest!

Här nedan kan du läsa lite om de viktigaste produkterna för en bra bas i badrumsskåpet. För oavsett va ditt mål med din hud är så är en bra bas och en hud i balans steg ett. 

Boka videokonsultation Gör ett hudtest

RENGÖRING & EYE-MAKEUP REMOVER

En bra rengöring är A och O i en lyckad hudvårdsrutin. Att anpassa sin rengöring efter hudtyp är ett första steg till en mer balanserad hud.

Första steget i en rengöringsrutin är att använda en rengöring anpassad efter din hudtyp och hudtillstånd. I detta steg avlägsnas makeup och föroreningar som huden utsatts för under dagen. För en skonsam rengöring av ögonområdet används en eye-makeup remover för att noggrant lösa rester av makeup kring det känsliga området kring ögonen. Hitta rätt rengöring här!

ANSIKTSVATTEN

Ansiktsvatten används efter rengöring, eller som en återfuktande spray-dusch om du har torr hud, för att återställa pH-värdet i huden. Hudens naturliga pH-värde är lite surt, vilket gör att svamp och bakterier inte klarar sig där. Därför är det viktigt att hålla pH-värdet på rätt nivå, så att orenheter inte uppstår. Dessutom ger ansiktsvatten en fuktig hudyta som lättare absorberar den efterföljande krämen. Hitta rätt ansiktsvatten här!

SERUM 

Ett serum anpassas efter dina behov och går ner på djupet, medan en creme skyddar på ytan och jobbar i det översta hudlagret. Därför är vi så förälskade i serum - för att det verkligen gör skillnad! Här hittar ni alla våra serum. Ett bra tips är även att använda två olika serum: ett på morgonen och ett på kvällen. Fukt fungerar i alla kombinationer och är även något som alla hudtyper behöver! Några andra bästa vänner är: 

Åldrad hud: C-vitamin på morgon + Retinol på kvällen

Fet hud/förstorade porer: Hyaluronsyra på morgonen + BHA-syra på kvällen

För känslig hud: Hyaluronsyra på morgonen + PHA-syra på kvällen

För torr hud: Squalane på morgonen + AHA-syra på kvällen

DAGCREME

En creme över ditt serum kapslar inte bara in serumet utan skyddar även huden mot yttre påfrestningar. Anpassa din dagcreme efter hudtyp men även årstid! Om du är torr/känslig i huden kan en fetare klimatcreme på höst och vinter vara bra för att öka skyddet så att inte barriären skadas, medan en fetare hudtyp kanske klarar sig med en gel eller lättare creme. Här finns alla våra dagcremer

NATTCREME

Dagcremens kompanjon heter nattcreme! Efter en dag full med påfrestningar på huden är en nattcreme ett välkommet tillskott. En nattcreme mjukgör, återfuktar och skyddar huden medan du sover. Vi rör oss mycket under natten och ansiktet vilar mot en kudde som har förmågan att suga åt sig hudvårdsprodukter - tänk därför på att massera in din nattcreme en stund innan du går och lägger dig så den hinner sjunka in ordentligt. Hitta rätt nattcreme här!

SOLSKYDD

Vi kan inte nämna detta för många gånger, men ett bra solskydd är det allra viktigaste för din hud! Det skyddar inte bara mot rynkor, pigmenteringar och förtida åldrande utan mot mer allvarliga sjukdomar som hudcancer. Skydda, skydda, skydda! Här hittar ni alla våra solskydd och här kan du läsa om vilket solskydd som passar din hudtyp! -Och JA! Du ska använda solskydd året om, oavsett hur mulet det är. Solens starka strålning tar sig igenom det mesta, men solskydd skyddar inte bara mot solen. Ett bra solskydd fungerar även som en skyddande barriär mot yttre påfrestningar som föroreningar och blått ljus från datorer, skärmar och belysning. Det finns en mängd olika solskydd men personligen så gillar jag att ha solskydd inbyggt i min dagcreme. Ett härligt tips är Dynamic Skin Recovery från Dermalogica. Den passar de flesta hudtyper och tillstånd med rätt kompletterande produkter.

Hitta passande solskydd för din hud är!

 

Här nedan är några fler favoriter.

 

 

10%
Dermalogica Special Cleansing Gel
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}
15%
Dermalogica Multivitamin Thermafoliant
Dermalogica Multivitamin Thermafoliant
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}
15%
Dermalogica Super Rich Repair
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}
15%
Dermalogica Ultracalming Mist
Dermalogica Ultracalming Mist
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}
15%
Dermalogica Solar Defense Booster Spf 50
Dermalogica Solar Defense Booster Spf 50
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}
15%
Dermalogica Dynamic Skin Recovery Spf 50
Dermalogica Dynamic Skin Recovery Spf 50
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Favoriter
 • {{ list.name }}

Skribent: Emma

Jag som skrivit detta inlägg heter Emma, jag är journalist och CIDEOSCO-diplomerad hudterapeut. I mina inlägg får du läsa om professionell hudvård, inspirerande tips och alltid kunna lära dig något nytt! Jag brinner för hudvård och tycker alla förtjänar en lyxig hudvårdsrutin!

Mer inspiration & tips